Telenovela – 1×01 (Pilot)

Emlékszem régen mennyi sorozatot néztem. Nem tudom eldönteni, hogy az én ízlésem változott radikálisan, vagy a szériák elvesztették a minőségüket. Mivel elég kevés cím van amit nyomon követek, így természetesen mindig érdekel, ha egy új széria mutatkozik be.
Bevallom a Telenovela felől nem sok mindent tudtam, azonban úgy döntöttem, hogy érdemes bepróbálni egyik húzónév miatt, hogy mit is tud majd felmutatni. Ámbár tény, hogy nem is vártam ettől a sorozattól sokat, de még így is bőven a nézhető szint alatt volt.

Az Insider szériák mindig érdekesek. Legfőképpen azért, mert rengeteg potenciál rejtőzködhet benne, amennyiben a készítők ezeket a dolgokat megfelelően tudják terítékre bocsájtani. Hiszen kit ne érdekelne, hogy mi is lehet egy sorozat készítése mögött.
Részemről egy ilyen címet ismertem, melyben erre próbálkozást tettek. Ez pedig nem volt más, mint a The Comeback, amely áttörő sikert nálam sem ért el, de azért el nézegettem az epizódokat. A Telenovela viszont ezzel ellentétben már valahol hátrányban is indult, mert sajnálatos módon a komédia műfajában startolt, s azt kell mondanom ebből a szempontból nem igazán sikerült kiemelkednie a viccesnek szánt, de inkább kínosnak mondható vígjátékok mocskából.

Első körben leszögezném, hogy soha nem voltam Eva Longoria rajongó, de a Desperate Housewives korábbi évadai olyan minőségi szintet hoztak a televíziózás korába, hogy egyszerűen kíváncsivá váltam, hogy egyes színészek mit is tudnak letenni más alkotásokban az asztalra. Már ott is látható volt, hogy tehetsége nem nagyon van, de itt gyakorlatilag majdnem ugyanazt hozta, mint a már fentebb említett szériában picit humorosabbra véve a figurát. Ami sajnálatos módon minden volt, csak vicces nem.
A középpontban ugyebár az ő karaktere áll, aki egy telenovella címszereplője. Azonban a network TV új feje úgy dönt, hogy színt kellene vinni a sorozatba, ezért hát egy új férfi főszereplő lép be, aki nem más mint ugyebár egy ex barát. Ebből indul a bonyodalom, amellyel az a probléma volt részemről, hogy iszonyatos módon kiszámítható, s szinte egyáltalán nem vicces jelenetek sorát hozta magával. Itt még nem áll meg az egész, ugyanis ez az a széria, amelynél el tudom mondani, hogy már kezdtem kínosan érezni magam miközben néztem, mert iszonyatosan bugyuta, s idióta volt. Ilyenkor azért eszembe jut, hogy ha már sorozatok közül választottak, melyek kapnak berendelést, akkor érdemes elgondolkozni, hogy vajon milyenek is voltak a többi bukottak, ha ezt berendelték.

Nem szeretném lehúzni a szériát, de azt kell mondanom, hogy régen láttam olyat, ami ennyire szörnyű, s nézhetetlen lett volna, mint ez. Igazából már a decemberi premiert sem értettem, s alapból két epizóddal is indult, de én csak az elsőt tudtam magamévá tenni, mert egyszerűen már azt is alig tudtam végig szenvedni. Még szerencsém is, hogy csak az átlagos húsz perces szériáról van szó.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor bizony mindenkit távol tartanék ettől a sorozattól, mert egyszerűen borzasztó. A legnagyobb probléma, hogy a színészek is annyira botrányosan hozzák az általuk hozott karaktert, hogy arra szavak nincsenek. Nézettségi adatok alapján nem is sokáig lesz képernyőn.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük