Jessica Jones – 1×01 (Pilot)

A sorozat szezon eléggé lagymatag, ha azt veszem alapul, hogy jelen pillanatban jó tippelésem eshetőségén van legalább öt sorozat, amit nyomon követek. Soha sem hátrány, ha éppenséggel jön valami új, amit aztán be lehet próbálni, hogy legyen mivel elmaradni. A Jessica Jones egyébként sem volt az, amire azonnal felkaptam a fejemet, de végül beadtam a derekamat, hogy az első részt magamévá tegyem.

jj000

A női főszereplős tartalmakkal kicsit viszolygás kerülget, mert sokszor nem sikerülnek túlságosan jól. Ez alatt azt kell érteni, hogy többnyire a karakter jelleme, tulajdonsága olyan szinten szélsőségesre sikerül, hogy azt már leginkább fáj nézni is, de élvezni már lehetetlenség. Gyakorlatilag semmit nem tudtam eme szériáról, így aztán maradtak üres járatok számomra, amit nem nagyon tudtam hova tenni még úgy se, hogy már eltelt pár óra, hogy megnéztem a bevezető epizódot.

A címbeli szereplőnk magánnyomozó, aki olyannyira kifordult önmagából, hogy tulajdonképpen akár rá is lehet húzni a magányos farkas jellemet. Persze már az első tíz percben kiderül, hogy nem stimmelnek itt a dolgok, s ekkor már a felszínen bugyogni látszik a már sokszor ellőtt tipikus trauma megjelenítése, ami nekem kicsit negatívum hatását keltette.
Karakterrel szemben véleményem szerint eléggé kusza dolgok akadtak. Pontosabban nem tudtam beazonosítani, hogy most milyen sorozatot is nézek. Ez alatt azt kell érteni, hogy adva van ugyebár a címbéli karakter, aki teljesen átlagos személyiség látszatát kelti. Későbbiekben már kicsit elbizonytalanodtam, mikor már kocsikat emelt fel puszta kézzel. Az ötvenedik percre se tudtam beazonosítani, hogy most szuperhősös szériát nézek, vagy ez csak egy “valami”, ami benne maradt. Tudom, tudom, én voltam az, aki nem olvasott, nézet róla semmit, s itt állok érthetetlen fejjel, de valahogy akkor sem klappolt ez nekem.

A fentiek fényében pedig szerintem kijelenthető, hogy immáron sokkal inkább negatívum ez a sok összefolyás más filmekkel, sorozatokkal úgy, hogy ha az ember nem olvas akkor bizony eléggé tájékozatlan az adott tartalommal szemben.
Nem mondom, hogy rossz volt, mert tényleg nem volt. Itt is azt éreztem, hogy nekem inkább túlságosan steril volt, ami miatt nem nagyon tudtam élvezni. Nem váltott ki belőlem sem negatívumot, sem pedig pozitívumot. Amolyan végignéztem, mert nem volt jobb dolgom érzet keringet bennem mindvégig.

jj001

Végezetül pedig szembe találkoztam a Netflix sorozatkoncepciójával: összehoztak 13 epizódot, melyet szépen egyben tettek elérhetővé. Tehát nem kell heteket várni egyes epizódok között. Azonban itt adódik a gubanc, hogy vajon van-e értelme bepróbálni a későbbi részeket hátha jobb lesz alapon. Gondolkoztam, gondolkoztam, de végül úgy döntöttem, hogy jobb lesz, ha kaszálom a fenébe…

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük