Zoo: 1×01 (Pilot)

Amikor bejelentésre került engem nagyon megfogott a széria alapkoncepciója. Pont emiatt estem pofára, amikor kiderült, hogy ez egy nyári sorozat lesz, mely valamikor júliusban fog majd debütálni. Nem nagyon értem az ilyen döntéseket, de lehet úgy gondolták a fejesek, hogy inkább nyárra teszik, mert akkor talán még lehet sikeres. Mindenesetre annyi biztos, hogy engem az első rész már megvett.

Zoo.S01E01.1080p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv_snapshot_06.18_[2015.07.04_17.53.13]

Az alapkoncepció azt próbálja vázolni, hogy mi van akkor, ha az állatok úgy döntenek, hogy többé nem lesznek alárendelt fajok az emberrel szemben, s szépen fellázadnak. Az első rész ezt próbálja felvezetni, habár ahogyan kivettem nem csak valami mondvacsinált üggyel akarják ezt behozni, hogy legyen mire fogni miért hullanak az emberi karakterek, s miért fröcsög a vér.
Tény és való, hogy nem teljesen ilyet vártam, de mivel nem láttam semmilyen előzetest, se képet, így az alapkoncepció alapján nem nagyon volt elvárásom. Azt a szintet viszont bőven megütötte, hogy le tudjak elé ülni, s tudjak rajta szórakozni anélkül, hogy az adott rész át kelljen pörgetnem.

Előre nem látok ugyan, de véleményem szerint sokkal több állatot fognak majd bevetni, s  az első epizód csak valamilyen lightos felvezetés volt. Ami mindenképpen pozitívum nekem, hogy két helyszínen játszódik a történet, így szinte teljes képet kaphatunk arról, hogy milyen az, amikor olyan terepen vagyunk, ahol az állatok uralják a helyszínt, illetve milyen, amikor nagy városban kell majd szembesülni a jelenlegi problémával.
Az viszont mindenképp pozitív volt számomra, hogy végre nem kaptam semmilyen idióta utalást különböző modern technikai vívmányra. Egyszerűen csak ment előre a történet, s én élveztem. Egyszer nem éreztem késztetést arra, hogy beletekerjek a részbe. Remekül szórakoztam, ámbár ehhez az mélységesen hozzájárult, hogy végre nem olyan színészekkel volt “teleokádva” egy sorozat, akiket vagy a kinézetük miatt tettek bele, vagy pedig azért, mert valakinek az ágyasa. Ugyan nem vagyok képben a készítés hátterével, de látványilag azt kell mondanom, hogy szinte teljes mértékben kielégített, s sehol sem éreztem azt, hogy kilógott volna az a bizonyos lóláb.

Zoo.S01E01.1080p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv_snapshot_32.30_[2015.07.04_17.54.13]

Egy üde nyári színfolt volt ez a pangó sorozat palettán, ami arra késztet, hogy ne hagyjam abba. Egyelőre nem tudom, hogy zárt, egy évados sorozatról van szó, de azt gondolom, hogy ha tartani tudják a szintet, akkor engem megvettek az utolsó részig. Kilóra.
A második epizód már napvilágot látott, így minden bizonnyal megpróbálom még a mai napon magamévá tenni, hogy aztán kielégülten szenderüljek álomra.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük