Supergirl – 1×00 (Pilot)

Nem régiben zajlott le az amerikai TV-s upfronts, melyen nagyon sok minden bejelentésre került. Igaz, hogy már jóval előtte tudni lehetett, de mégis itt került ténylegesen bejelentésre, hogy érkezik a Supergirl. Mondjuk tény, hogy nem volt róla tudomásom, hogy van ilyen képregény, illetve film is készült ebből. Bár a Superman univerzum nekem kicsit sok volt már a sokadik remake illetve sorozat után. Ámbár igaz, hogy a mozifilmeken kívül egyetlen egy szériát sem követtem nyomon.
Az előzetese egyébként marhára megvett, így volt egy sorozat, amiért nagyon vártam a szeptembert. Elő szokott fordulni, de ez az első olyan széria, aminél meg is történt, hogy még az adásba kerülés előtt kikerüljön az internetre a bemutatkozó epizód. Az ilyen részekkel egyébként is óvatosan kell bánni, hiszen volt már rá precedens, hogy a kikerült változat nagyban eltért a levetítettel.

sp.mkv_snapshot_46.02_[2015.05.25_23.21.04]

Amit mindenképp tudni kell rólam, hogy soha nem voltam képregény rajongó annak ellenére, hogy azért egy párat olvastam. De ezek is olyanok voltak, melyeknek megvettem pár számát és ennyiben kifújt az egész. Ennek kapcsán pedig nem is nagyon vagyok képben ezekkel az “univerzummal”. Bár tény, hogy gyermekként nagyon rajongtam mindenféle szuperhősös filmért, de kevés volt az, ami tényleg belopta volna magát a szívembe. Felnőttként pedig azon a véleményen vagyok, hogy egyszerűen már herótom van a szuperhősös témától, mert szinte folyamatosan nyomják ezeket az alkotásokat mind sorozat, mind pedig film terén.
Mondjuk az előzetesek alapján nem szerettem bele, s inkább úgy tűnt, hogy ez egy nagyon könnyed, olykor humoros alkotás lesz majd. Ugyan nem tudtam a megjelenés pillanatában rögtön megnézni az első részt, de a megtekintés után azt kell mondanom, hogy engem is megosztott, mint a többséget.

Vegyes érzelmeim vannak az első résszel, melyet még nem tudok egyöntetűen megítélni, hiszen nem tudom, hogy vajon mennyire lesz más az, amit majd szeptemberben képernyőre kerül. De itt nagyjából engem azért ért egy hangyányi csalódás.
Szóval miről is van szó? Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerne valamilyen Superman alkotást, s az ő karakterét. Szóval a történet adott, mely szerint miután őt elküldték mellé gyorsan indítottak még egy űrkapszulát, melyben a fiatal Kara kapott helyett. Szinte ugyanazokkal a képességekkel, mint a rokona, de az űrben elkallódott. Szerencséjére az idő megállt körülötte, s amikor már a földre érkezett már nem is volt szükség arra, hogy védelmet biztosítson, hiszen már piros köpenyes férfiúnk nagyban egy hős volt. Ezért ő is beáll egy átlagos, szintem már a lúzer szinten mozgó lány bőrébe. Amit nem is értek, hiszen lehetett volna teljesen más irányba is vinni ezt a történetet, mely talán azt érte volna el, hogy valóban szórakoztató lett volna, s helyenként egy csöppnyi humort is bele lehetett volna csempészni. Azt viszont tényleg nem értem, hogy mitől gondolja bárki is, hogy valaki felvesz egy szemüveget, s rögtön nem lesz felismerhető? Mert sajnos itt ez történt, ami roppantul zavart. Legalább másképp sminkelték volna, mert talán az még bejött volna. Bevallom ez a tényező az epizód végéig engem nagyon zavart.

sp.mkv_snapshot_42.06_[2015.05.25_23.20.50]

A legnagyobb probléma mégis ott van, hogy nem igazán sikerült a sorozatnak bemutatnia, hogy akkor most hol is próbál állást foglalni. Komolyan nem lehet venni, mert akadnak benne olyan jelenetek, melyek ezt meggátolják. Poénosan nem lehet felfogni, mert akadnak benne olyan momentumok, melyeknek köszönhetően az a pár poén is élvezhetetlenné válik. A középút lenne a legjobb, de ugye nem nagyon sikerült ez belőni a készítőknek. Nagyjából olyan érzésem volt, mint amikor bemutatásra került a The Flash, mely sokak szerint az év egyik legjobb szuperhősös sorozata.
Ha alapul veszem a történetet akkor azt kell mondanom, hogy nagyon nem jött be ez a stílus. Bevallom, hogy akadtak benne meglepetések szép számmal, de azt kell mondanom, hogy ezek inkább a gagyi hatást ütötték meg nálam, mint sem teljesen lázba hoztak volna. Az már csak egy dolog, hogy megannyi kiszámítható dolog volt benne, de például a titkos szervezet szál nem csak gyenge volt, hanem egyszerre kínos is.  És ekkor szintén eszembe jutott, hogy ez most milyen sorozat is akar lenni? Vicces? Az nem megy, mert ahhoz néhol túl gagyi. Komoly? Az nem, mert olykor meg túl vicces.

A CGI hellyel közzel elfogadható volt, de azért hozzá kell tennem, hogy akadtak olyan jelenetek, amikor tényleg még én éreztem magam kínosan a látvány miatt. Bevallom nem tudom, hogy ezzel mi lesz majd végül. Egyelőre azt tudom tenni, hogy megnézem majd a hivatalos változatot is, s talán maradok két részre. Mert sajnos ezt így maximum közepesre tudom belőni.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük