Milyen lesz a nyár vizuális szórakozások terén?

Ha az időjárást megnézzük, akkor gyakorlatilag már itt is van a nyár. Naptár szerint viszont csak jövő héten kezdődik majd el. Sokkal lazább lesz mindenki, illetve több minden elérhetővé válik.  Az előző bejegyzésemben már nagyjából ecseteltem azt, hogy mit is kívánok kihozni az idei nyárból, ámbár arról nem igazán esett szó, hogy mik is a terveim a vizuális szórakozások terén.

Render_TR2-XL

Milyen lehetőségeim lesznek azt többnyire három dolog szabja meg: szabadidő, pénz és a programok. Az idén ismét eszközöltem egy gépfejlesztést. Szülői részről volt már szükségszerű, de inkább a sajátomat adtam tovább pár alkatrész kivételével, így pedig nekem lett egy majdnem új gépem. A döntés hátterében pedig az volt, hogy amit tovább adtam az még sok évig ki fogja szolgálni a szülőket használat szempontjából, de az új masina esetében nem tudták volna kihozni belőle a maximumot. Főleg, hogy csak internetezésre kellett a gép.
Nem vagyok hitel párti, így inkább a bankszámlám hitelkeretébe költöttem bele. Ez számomra nagyobb biztonságot jelent, mint két évig fizetni a részleteket. Ámbár tény, hogy emiatt több munkát is kell bevállalnom, s szabadságom java részét augusztusra toltam. Így már a május sem sikerült valami jóra munka terén, de a napokban kezembe vettem a júniusi beosztást, mely ugyan nem lett olyan rossz, mint gondoltam, de szabadtéri programokat nem nagyon tudok tervezni. Tehát bicajozás nem nagyon lesz, s strand is csak hónap vége fele jöhet szóba. Ebből fakadóan pedig fejest ugrok majd a vizuális szórakozások tengerébe, hisz szinte csak erre lesz energiám. Persze, ha épp nem tartózkodom majd itthon.

Nemrég sikerült kipróbálnom kedvenc játékom első részének android változatát, melynek kapcsán kedvet kaptam ismét ezekhez a régi részekhez. Így a Tomb Raider  old gen részeit tervezem végigvinni még akkor is, ha ezek sokkal nehezebbek, mint az újak. Jelen helyzetben a második résznél tartok. Emellett persze az új generációs részeket sem hanyagolom el, hiszen nem rég fedeztem fel egy módosítást az Anniversary alcímet viselő évfordulós kiadáshoz, melynek köszönhetően sokkal jobb grafikai élményt kaphat a játékos. Mindezek mellett a hónap elején itthon voltam három napot, s megint sikerült kifognom azt, hogy zuhogó eső rontsa el a napomat, így nem nagyon szerettem volna kimozdulni. Ennek köszönhetően szépen a Star Wars: The Force Unleashed volt az, aminek nekiültem. Az első rész szinte meg is lett két nap alatt, de a második részt csak ma tudtam befejezni. Mindezek mellett a nemrégiben megjelent Cities: Skylines rántott be igazán. Nem nagyon voltam képben a városépítős játékokkal kapcsolatban, de a tavaly kipróbált 2013-as SimCity bizony bebizonyította, hogy ez a stílus is bejön nekem. A fentebb említett cím viszont teljesen korrekt, s szinte minden olyan elemmel találkoztam benne, ami a 2013-as játékban nem volt. Tény és való, hogy nagyjából két napnyi játékidőm van benne, de ugyebár eddig nem nagyon volt lehetőségem elfoglaltságaim miatt jobban belevetni magam. Persze tény, hogy a héten mindenképp leírom a tapasztalataimat egy teszten belül.

Eme nyár minden bizonnyal nagy sorozatozás nélkül fog telni. Egyrészt szinte minden kifutott már, s ami még nem az május végére fog. Másrészről pedig a következő három hónapban csak három széria fog bemutatkozni. Újoncok lévén fenn áll a lehetősége annak, hogy az első rész után kaszálom őket. Ennek fényében pedig a filmekre helyezem a hangsúlyt.
Neo_render_by_moonmanxo-d4qfnzvMég nem látott filmek többnyire leírások, s ajánlások alapján fogom megnézni. Mozis élményem nem nagyon lesz, hiszen nem találtam olyat, amit érdemes lenne megnézni idén. Ez alól kivétel csak a Jurassic World, melynek bemutatójáig nagyjából épp hogy két hét van.
Nagyon sok film van, ami tetszett, s közülük pedig van kedvenc rengeteg. Amikor a DVD változatokat lecseréltem HD-re, akkor többnyire arról szólt az egész, hogy HD minőségben beszereztem őket, s majd itt hevertek a merevlemezen egészen a kiírásukig. Na már most ezeknek java részét nem néztem újra, s csak belenéztem, hogy milyen is minőségük ténylegesen. Ezekből rengeteg van, így hát jó pár filmet újra fogok majd nézni. Ámbár mielőtt ezt megtenném minden bizonnyal a héten újabb klasszikusokkal fog bővülni majd az eredeti kiadások tárháza. Ugyanis leadtam a rendelésem a Mátrix trilógiára, hiszen darabja 2400 forint. Nagyjából ennyi egy írható minőségi Blu-ray lemez ára. Így viszont mindenképp ez a három film lesz majd, amit meg fogok tekinteni.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük