The Big Bang Theory: 8.évad

…és akkor elkezdődött. Már, ha lehet így nevezni nálam. Ugyan volt már sorozat, mely finálézott, de megérkezett a május, amikor is ténylegesen elkezdenek a szériák leköszönni.
Abból a “sokból”, azaz pontosan nyolc sorozatból melyet követek a The Big Bang Theory volt az, mely a nyolcadik évadjával tényleg pontot tett kapcsolatunkra. Azaz mindenképp ott leszek majd a következő évadnál is. Ámbár a széria jövőjéért nem kell aggódnom, mert ismereteim szerint még három évre bekérték. A nézettséget megnézve ez nem is meglepő dolog egyébként.

Sokan panaszkodtak, hogy a széria elvesztette egykori varázsát. Igazából valahol egyet is értek velük, hiszen a geek humor jóformán kikopott a sorozatból. Bár ez kicsit túlzás lenne, hisz inkább úgy mondanám, hogy átalakult. Ugyanis a négy magas intelligenciával rendelkező barát most már nem a lúzerek táborát erősítik, így már a szerencsétlenkedéseiket nem nagyon nézhetjük. Persze a készítők nem akarták, hogy a nézőtábor elvesszen, így aztán próbáltak a párkapcsolatra koncentrálni, hogy ott vajon miket is alkotnak majd a karakterek.
Ami a The Big Bang Theory sava-borsát adta az szerencsére megmaradt, s ebben az idényben bizony kaptunk rendesen belőle. Én egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy sajnos nem vagyok annyira elvakult rajongó, hogy minden egyes ilyen utalást megértsek, ami viszont átjön az eléggé mulattató. A legnagyobb dolog mégis az, hogy rendkívül sok sitcom fut, s be is próbáltam belőlük rendesen sokat, de még mindig ez az egyetlen jelenleg is képernyő lévő széria, melynél előfordul, hogy megnevetett, vagy legalább mosolyt csal az arcomra. És ezt bizony meg kell becsülni.

Annyira nem voltam képben a szezon kezdéskor, így azért kellett visszaolvasnom, hogy valójában mi is történt benne. Sajnálatos módon ezt hibának is felróhatnám, mert ugyan vártam az új évadot, de nem voltam azzal tisztában, hogy az előző hol is maradt abba. Na az idei viszont aztán ütött, mint a rendes fúrókalapács.
Az évad szépen építkezett felfelé méghozzá úgy, hogy a végkifejlet szinte kiszámíthatatlan volt. A Sheldon – Amy nyűglődés nekem kicsit kínos volt már, ugyanis sehová sem haladt a két karakter. A legnagyobb probléma sajnos az, hogy ha ez megtörténne, akkor az egyik alap karakter szűnne meg mentális mivoltában, ami egyébiránt rengeteg poén forrása. Így olykor már én is elgondolkoztam azon, hogy vajon a készítők mit is akarnak végül kihozni ebből a szálból. Mert egyszer bizony pontot kell, hogy tegyenek erre is többek között. Amire mindenképp felhívnám a figyelmet, hogy sajnos az évadnak volt egy szomorú szösszenete is: Howard anyjának a halála, melyről a készítők nagyon jól emlékeztek meg. Ő volt az a karakter, akinek csak a hangját hallhattuk, illetve pár olyan jelenet, amelyben megmutatták, de csak frappáns módon, hogy ne is láthassuk ki is van tulajdonképpen a szerepben. Ez nagyjából olyan státuszba emelkedett, mint Columbo felesége. Itt azonban fontos megemlíteni, hogy a színésznő, aki a hangját adta a karakternek ténylegesen eltávozott az élők sorából. Úgy gondolom nagyon jó táptalaja volt szinte az összes poénnak, ami vele volt kapcsolatos, így hiányozni fog hosszú távon.

The.Big.Bang.Theory.S08E24.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv_snapshot_19.35_[2015.05.08_17.45.06]

Az évadzáró lassú folyású volt. Bevallom azért elgondolkoztam, hogy vajon hogyan is fog majd véget érni, illetve mit is fognak majd a készítők bedobni. Nem mondom, hogy sokkolt, de azért rendesen meglepett ahhoz, hogy most ténylegesen várjam a szeptember, hogy vajon ezt hogyan is fogják feloldani, hogy a karakterek ne legyenek kiherélve.
Ami biztos, hogy jövőre érkezik a kilencedik évad, s az epizódszámmal elérik a 200-at, így minden bizonnyal arra is terveznek majd valamit az alkotók.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) The Big Bang Theory: 8.évad bejegyzéshez

 1. sasszem mondta:

  Helló!
  Én nagy fan voltam, nekem az első 3 évad a kedvencem, utána is szerettem, de ami most van az már tényleg röhej. Az utóbbi 10-15 részben talán egyszer ha nevettem. Rettenetesen gyenge lett, már régen abba kellett volna hagyniuk.
  Ezekben a karakterekben, de még a színészekben sincs meg ami mondjuk egy dokikban, jóbarátokban megvolt, nem képesek elvinni egy átívelő szálat, az első 3 évad sem azért volt jó mert mély jellemfejlődésen mentek keresztül. Ez egy klasszikus sitcom, ahol tényleg a szituációból hoztak ki mindent az elején, utána meg elvitték valamilyen ők se tudják milyen irányba. Nem véletlen hogy egy sitcom nem bír el 5-6 évadnál többet, csupán kivételes esetben.

  Ez a 8. évad egész végig egyhelyben toporgás volt, aztán jött a finálé, és mindent beleerőltettek. Minden totál indokolatlanul egyszercsak az utolsó részben megtörténik, rettenetes forgatókönyvírói húzás (sőt én még arra sem emlékszem hogy a leonard smacizott volna valakivel a hajón, ha csak utólag írták bele akkor még nagy facepalm az íróknak).. vááh..
  Ugyanaz a helyzet mint az így jártam anyátokkal, már nincs hova vinni a szériát, de megszokás miatt (és kínálat miatt) itt ragadt nézőknek addig csinálják amíg hozza pénzt. Az hogy ötletük már régóta nincs nem számít.

 2. Dentorel mondta:

  Én egyszer már kaszáltam, s aztán visszatértem a sorozathoz. Az én vélemény az, hogy ténylegesen már párkapcsolati sitcomba ment át, amely olykor tartalmaz némi kocka humort, mint ahogyan az elején is volt.
  És igazat adok, hogy tényleg nagyon nehéz egy sitcomnak hosszú életűnek lenni. Nekem a Friends az egyik kedvencem a mai napig, s bármikor neki tudnék állni, hogy ismét végig nézzem. A legutolsó alkalomnál, mikor beszereztem HD minőségben is csak azt vettem észre, hogy nincs olyan rész, aminél legalább ne mosolyogtam volna el magam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük