The Last Man On Earth: 1évad

Tavaly a várósok közé esett a The Last Man On Earth, melynek sajnálatos sorsa az volt, hogy a sorozat évad vége felé mutatkozzon be, s csak tizenhárom epizód készülhessen el. De ezek is az utolsó részek kivételével kettesével legyenek leadva. Gyakorlatilag két hónap kellett ahhoz, hogy ténylegesen kifusson a sorozat viszonylag gyatra nézettséggel. Ámbár ennek ellenére az anyacsatorna berendelte a második évadot is. Az első két rész nekem tetszett, de aztán fokozatosan elvesztettem az érdeklődésemet iránta.

0.mkv_snapshot_01.37_[2015.03.06_19.15.36]

Maga az alap koncepció nekem bejött. Nem mondom, hogy valami egyedivel volt dolgom, de annak tökéletesen elég volt, hogy berántson annyira, hogy minden hétfőm megtekintsem az adott részt. Ámbár ennyi nem volt elég, ugyan középminőséget ütött meg a sorozat azt szépen kezdte alulmúlni olyannyira, hogy az utolsó részen jóformán már bealudtam.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy azt hittem majd végig egyetlen egy karakter fogja elvinni a sorozatot a hátán. Mert nem tudta volna ezt, tény. De nekem kicsit sok lett, hogy idővel a sorozat elvesztette a címének értelmét, azaz szinte minden rész végén jött egy új karakter. Valahol azt kell mondanom, hogy pont ők voltak azok, akik szépen elvették a kedvemet a szériától. Nem azért, mert nem egyetlen egy fickó tökölését kellett néznem, hogy hogyan is sz*rik a medencébe, hanem mert ezek a karakterek unalmasak voltak, s bugyuták. S egy idő után már az is kezdett idegesítővé válni, hogy a fő karakterünk vajon mikor is fog megkettyinteni valakit. Mert ugyebár ez mások részéről akkora, de akkora bűn, hogy arra szavakat nem lehet találni. Habár az emberiség kihalása után ugyebár nem az lenne a cél, hogy újból benépesítsük a földet?

A legnagyobb bajom a sorozattal leginkább az, hogy gyakorlatilag ez egy sitcom. Tehát akkor talán jogosan várhatom el, hogy szórakoztasson, jobb esetben akár vigyort csaljon az arcomra, nem? Na ennek nyoma sincs. Van egy fő karakterünk, aki tizenhárom epizódon keresztül azon töketlenkedik, hogy összehozzon egy kósza numerát. Mindezek mellett sorra tűnnek fel az újabb, s újabb karakterek, amelyek ahelyett, hogy színesítenék a palettát, inkább unalomba döntik azt. S ezt fájó volt látni majdnem két hónapon keresztül. Ugyanis teljesen más irányba vitték el a sorozatot, mint ahogyan azt az első két részben beharangozták a készítők. Leginkább ez volt a bántó, hisz ha még nem is mosolyodtam el egyszer sem, de legalább tetszett a koncepció, melyet az induláskor tapasztaltam.
Lehetett volna ez jó is, de sajnos szinte mindent kifordítottak, amiből lehetett volna valami értékeset kicsikarni. Bevallom a hetedik résznél már csak egy valami tetszett: a tehén. Az legalább tényleg jól adta a karakterét.

The.Last.Man.on.Earth.S01E13.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv_snapshot_15.58_[2015.05.04_22.39.35]

És akkor van nekünk egy szép évadzárónk. Bevallom tőle már nem reménykedtem semmire, de valahogy még ezt is sikerült alulmúlniuk a készítőknek, így én is csatlakoztam azokhoz, akik szépen megutálták a sorozatot. Egyszerűen nem csak a cím vesztette értelmét a végére, hanem az évadzáró vicc kategóriába emelkedése végül megtette a hatását. Pontosabban azt, hogy nekem jövőre ne legyen ott a listámon, amit szeretnék majd folytatni a sorozatok között.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük