The Messengers – 1×01 (Pilot)

A tavalyi upfronts kapcsán nekem csak annyi észrevételem volt, hogy egyre inkább csökken azon sorozatok száma, amelyekért aggódok, hisz vagy elkaszálták, vagy abbahagytam. Illetve kevés azon újoncok száma, amelyek felkeltették a figyelmemet. És persze még kevesebb azoké, amelyek mellett ki is tartottam. Na már most itt van a The Messengers, amit már tavaly ki is néztem, aztán pedig csodálkoztam is, hogy szerencsém van, hogy van online sorozatkövető, mert különben el is felejtkeztem volna róla.
Főleg azért, mert egyetlen egy sorozatos oldalt sem találtam, amelyik kiemelten foglalkozott volna vele. Pár előzetes, promó kép mellett gyakorlatilag egyetlen egy írást sem találtam róla, így gyakorlatilag aki nincs teljesen képben vele simán elmehet mellette. Nem mondom, hogy kár lenne érte, de azért egy próbát mindenképp megér. Ami viszont nekem furcsa, hogy most már egyre inkább bevett szokás, hogy az aktuális évad közepén, vagy vége felé kerülnek bemutatásra sorozatok. Ámbár ez most nem a téma, hisz a lényeg eme bejegyzésnél, hogy bemutatkozott a The Messengers. 

tm.mkv_snapshot_01.20_[2015.04.19_22.58.34]

Ahogyan a bevezetőben is írtam elég kevés írást találtam róla, így hogy hány epizódos lesz az első évad még egyelőre nem tudom. A fáma egyelőre tizenhárom epizódról szól, de egyelőre hat résznek van konkrét vetítési időpontja.
Nem tudom, hogy most ez lett a tendencia, vagy csak nem figyeltem eléggé, de egyre inkább jönnek az olyan sorozatok, melyeknek központi témájuk nem pont mindennapi. A The Messengers is pont ilyen, már akinek fekszik az ilyen téma. Amit mindenképp le szeretnék szögezni az első körben, hogy nem kell senkinek semmilyen hithez tartoznia ahhoz, hogy a bemutatkozó részt megnézze. Igen, ismét van egy olyan széria, mely megint előveszi az angyalokat és démonokat. Mondanám, hogy legalább minőségi szinten, de sajnos nem így van.

Az első rész nézése közben vegyes érzelmeim támadtak. Hazudnék, ha azt írnám, hogy nem fordult meg a huszadik percnél bennem a gondolat, hogy felkelek és kikapcsolom. De mégis kitartottam a végéig, ahol azzal az érzéssel keltem fel, hogy bizony ez egy erős közepes lett. A lényeg, hogy kapunk pár karaktert, akinek az élettörténetével megismerkedhetünk az első tíz percben nagyjából. Persze hozzá kell tenni, hogy ez az idő nagyon kevés, szóval nagyon felületesen történik eme karakterek bemutatása, ámbár a bevezető rész második felére is kevés marad ebből. Nagyjából fél epizódon túl vagyunk, amikor is megkapunk egy meteort, ami szépen becsapódik hozzánk. Bevallom ezt kicsit gagyinak éreztem, mert már nem tudom hanyadik sorozatban, s filmben játszották el, amikor is egy lángcsóvából előbukkan egy ember. Na itt is ezt kapjuk, de még mellé jár egy lökéshullám, melynek következtében jó pár ember eszméletét veszti, s pár perc erejéig meghal.
Most konkrétan hogy ettől válnak-e azzá, melyet próbáltak a készítők bemutatni, nem tudni, de ha nem baki, akkor feltehetően majd megtudjuk a későbbi epizódokból, hogy ez így volt-e. Annyi viszont biztos, hogy innentől kellene a dolgoknak felpörögniük, ami igazából meg is történik, viszont nem egyedi megvalósításról van szó, így aztán jó pár klisét, s kiszámítható fordulatot kaphatunk az arcunkba.

tm.mkv_snapshot_32.55_[2015.04.19_23.00.30]

A főbb karaktereink pedig nem mások, mint angyalok. A megvalósításnál azért látszik, hogy a készítőket nem vetette fel túlságosan a pénz, így nem kell meglepődni, hogy kissé “gazdaságosra” sikerültek ezek a teremtmények. Persze az első részben még nem árulnak el sok mindent, hisz ha ezt tették volna miért is maradnánk a következőre? Viszont tény, hogy egy kissé gagyinak éreztem a megvalósítást, s leginkább azért, mert akadtak olyan jelenetek, melyeknél az jutott eszembe, hogy most ezt ők komolyan gondolták?

Nem mondom, hogy nagyon rossz lett, de azt sem, hogy nagyon jó. Tipikusan az a széria, amelyik azon a szinten mozog, hogy csak egyetlen egy kattintás választja el attól, hogy ne is nézzem tovább. Nézettség alapján minden bizonnyal ki is nyíródik szépen legkésőbb jövő hónap közepéig, addig meg azt gondolom az a heti egyszeri 42 perc nem vág földhöz. Mindenesetre a következő rész előzetesét megpillantva talán van még remény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük