Daredevil: 1.évad

Mire jó az, ha mondjuk az ember elszenved egy kisebb fizikai sérülést, melynek köszönhetően legalább egy napot aktív pihenéssel kell töltenie, ami nem mást takar, mint az ágyban való heverészést? Például arra, ha vannak elmaradt részek a kedvenc sorozatunkból, akkor tudjuk azt bepótolni.
Én felkaptam a fejemet, amikor bejelentésre került a Daredevil sorozat. Arra még inkább, hogy egyben érkezik az első évadot jelentő tizenhárom rész, s ráadásul ez gyakorlatilag netsorozat lenne. Az egész évad meg is érkezett még a múlt héten, de sajnos csak vasárnap tudtam bepótolni az első részt. Nem mondom azt, hogy világmegváltó volt, de annak bőven elegendőnek bizonyult, hogy a maradék részeket is megnézzem. Lévén évad pakkos megjelenésének egyik hátulütője a spoiler veszély volt, így félre téve mindent ezt kezdtem el nézni non stop. Így végül öt nap alatt végére is értem.

Amiért mindenképp zöld pacsi jár a készítőknek az az, hogy remek hangulatot tudtak teremteni a sorozatnak. Nem mondom azt, hogy egyedi, de jó volt az tény. Mindig azt szoktam mondani, hogy hiába van valaminek egy jó kis története, vagy jó szereposztása, ha nincsen hangulata. Ha valami a fenti két szempont alapján trágya, de van jó hangulata, akkor azon lehet szórakozni.
Amellett nem mehetek el, s azt ki is kell emelnem rögtön az elején, hogy történetileg azért nem alkotott maradandót. Ez alatt azt értem, hogy amiket az első részben írtam, hogy mit is sejtek a további epizódokkal kapcsolatban bevallom majdnem minden bejött. Ebből fakadóan pedig nyugodtan kijelenthetem, hogy sajnos voltak klisés megoldások, melyeknek köszönhetően már jó előre lehetett látni az adott fordulatot. Ami leginkább frusztráló volt számomra, hogy nem nagyon szeretem a drámába öltött nyomozós fröccsöt, ami sajnos itt megvolt. Nyilván nem egy mozifilm költségvetésével dolgoztak a készítők, s nem is volt lehetőségük arra, hogy szinte minden percre jusson egy akció. De az viszont tény, hogy hat részből talán sokkal, de sokkal ütősebb lehetett volna mind látványilag, mind történetileg egyaránt az egész.

Tudom ezt nem lehet felhozni, mint negatívumot, de én már a hatodik résznél kicsit kezdtem unni az egészet. Talán a hetedik rész volt, ami még visszarántott attól, hogy ne kelljek fel az ágyból, s kapcsoljam ki. Nem mondom azt, hogy voltak töltelék részek, de a fent említett dolgok miatt nem kicsit untam az egészet. Persze biztos voltam benne, hogy nem sci-fi elemekkel összeszőtt akció-horror-t fogok kapni, de azért akadtak töltelék jelenetek is, amelyek létjogosultságát nem nagyon tudtam mire vélni.
A történet nem volt valami erős, ámbár a hangulat megadta azt a lehetőséget, hogy lehessen élvezni. Abba egyből beletrafáltam, hogy majd lesznek visszapillantós jelenetek, melyekből megismerhetjük hősünk háttértörténetét is közelebbről. Bevallom ezeket untam a legjobban. Ámbár mindenképp ebből a szempontból szintén zöld pacsi a készítőknek, hogy a fő gonoszunknak szánt karakter háttértörténetéből is kaptunk egy adagnyit, aminek köszönhetően sikerült elérniük a készítőknek azt, hogy ugyan utálnunk kellene, de mégis inkább sajnáljuk, amilyen utat bejárt.

0.mkv_snapshot_53.50_[2015.04.16_22.45.42]

Komolyabb meglepődést nem kaptam, így nem mondhatom azt, hogy egyes epizódok végén, vagy középen azonnal kipattant a csipa a szememből, s egyből kapkodnom kellett valamelyik irányba, hogy megtudjak kapaszkodni valamibe. Már maga az intro gondoskodott arról, hogy sejtésem legyen az, hogy majd az évad végén végre megjelenik hősünk piros szerkóban is. Ha erre alapoznék, akkor minden bizonnyal azonnal igyekeznék valamelyik szerencsejáték boltba, s vennék magamnak egy lottót, de rögvest.
A mozifilmet láttam, ami annak idején tetszett, ámbár azóta nem néztem újra még úgy sem, hogy elvileg van rendezői változat is. Viszont azt mindenképp állítom, hogy sokkal, de sokkal jobb a moziváltozatnál. Annál leginkább az volt a bajom, hogy volt egy-két idióta karakter, illetve Ben Affleck akrobatikus mutatványai koránt sem voltak hihetőek, ugyanis nem igazán látszott rajta, hogy testileg alkalmas lenne egyes mozdulatok végrehajtásához. Ellenben itt ilyen probléma nem volt, mert véleményem szerint tökéletesen sikerült a főhőst castingja.

Összegezve azt gondolom, hogy nem volt ez rossz. Képregényt nem olvastam,így semmilyen viszonyítási alapom nincs, hogy vajon milyen is ahhoz képest. Egyszeri megtekintésnek tökéletes volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük