The Last Man On Earth – 1×01-02 (Pilot)

Minden bizonnyal mindenki eljátszott már azzal a gondolattal, hogy vajon mi is történne akkor, ha mondjuk valami oknál fogva az egész emberigés megszűnne létezni egy kivételével. Az a kivétel pedig mi lennénk. Mit csinálnánk ilyenkor? Ezzel az alapkoncepcióval már ugyan készült jó pár film, de sorozat formában bevallom még nem találkoztam vele. Pont ezért is vártam a The Last Man On Earth-öt, ahol nem a drámai, hanem a komédia oldalt választották a készítők. Érthető.

0.mkv_snapshot_01.37_[2015.03.06_19.15.36]

Már csak azért is kíváncsi voltam mit hoznak ki a készítők ebből, hisz az alap szituáció pont az, amit nem lehet hosszú évadokon nyúzni. Főleg olyankor, ha egyetlen egy színészre hagyatkozunk. Az alkotók nagyon meg akarták alapozni a sorozatot, hisz rögtön jött egy dupla rész, amit úgy döntöttem, hogy egyben tekintek meg én is.
Arról, hogy mi történt nem tudni. Az első percben rögtön megkapjuk azt a helyzetet, amiben hősünk él. A vírus fertőzés után karakterünk szinte minden létező helyet meglátogat, hogy megtudja maradt-e rajta kívül valaki. Miután ezzel nem jár sikerrel szépen elkezdi élni az önálló életét. Ami a kezdetekkor még nagyon szórakoztatónak tűnhet, de aztán szépen képünkbe tolják, hogy az ember egy ilyen szituációban mennyire el tudja veszteni az életszínvonalát. Ugyan építettek a humor faktorra, de nálam inkább meglepődést okozott például a “wc-medence”, s hasonló ötletek halmaza.

Mint ahogyan fentebb is írtam hogyan tudna egy sorozat évekig futni egy ilyen alapsztorival, ahol egyetlen egy karakter van. Természetesen már az első rész végén kiderül, hogy főhősünk koránt sincs egyedül. Bevallom itt egy kicsit csalódtam, hisz gyakorlatilag eléggé rombolta az illúziómat, amikor egy gyönyörű nőt talált magának a föld utolsó férfije.
Szerencsére a hátramaradt húsz perc tökéletes volt arra, hogy visszanyerje azt az illúziót, amit a sorozat elején képzeltem bele. Ugyanis egy huszár vágással a készítők elintézték azt, hogy ne egy szerelmes történet alakulhasson ki. Ugyanis az a nő, akit először a képünkbe toltak csak hiú ábránd volt. Míg a valóságban egy koránt sem szépséggel állunk szemben, aki egyáltalán nem túl kedvelhető karaktert formál meg. Pont ez volt az, ami végül megalapozta a második részt. Mert végül is annál szórakoztatóbb nincs, mikor az ember talál magának egy másikat, ami egyfajta utolsó esélye egy normális életre. De ekkor szépen összeomlik egy illúzió, mert a másikat legszívesebben megfojtaná egy kanál vízben.

0.mkv_snapshot_32.23_[2015.03.06_19.18.19]

Egyelőre nekem maximálisan bejött. Bár véleményem szerint ehhez nagyon sokat hozzátett az, hogy ugyan vártam, de semmilyen előzeteset nem néztem meg, illetve szinte semmi elvárás nélkül ültem le elé. Ebből fakadóan pedig jól tudtam szórakozni, s ténylegesen kikapcsolt. Az már mindenképp pozitívum, hogy nem azt néztem, hogy hanyadik percénél tart az adott epizód.
Egyelőre maradok, s kíváncsian várom, hogy mit tesznek le az alkotók ebben a 13 epizódban majd. Persze potenciál van itt rendesen, csak kérdés adott, hogy vajon ki is tudják majd használni?

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük