The Odd Couple – 1×01 (Pilot)

Egy bizonyos részem azért elég képmutató tud lenni. Példának okáért azért azért egy csöppet cikinek érzem azt, aki azért néz meg egy filmet, vagy sorozatot, mert bizonyos színész, vagy színésznő játszik benne. Ez az egész ott bukik meg, hogy bizony képes vagyok én is arra, hogy ilyet megtegyek. Persze egy bizonyos fokig, hisz például már moziba nem vagyok hajlandó elmenni olyan filmre, amely tényleges nem érdekel. Hisz, ha valami tényleg nem tetszik, akkor itthon csak kinyomom a lejátszót, és csinálhatok mást. A tavaly eszközölt Friends újranézésnek köszönhetően pedig az lett volna a véletlen, ha épp nem próbálom be Matthew Perry új sorozatát.
Go On ugye megvolt??

0.mkv_snapshot_03.52_[2015.02.21_18.57.10]

Az addig tiszta, hogy volt egyszer egy The Odd Couple című film, melynek volt két része is. Az biztos, hogy láttam gyermekként, amikor az esti filmnézés a szülőkön múlt, nem pedig én döntöttem el. Ciki vagy nem ciki, de én a filmre nem emlékszem. Pedig meglesve az imdb-t bizonyos képek még ismerősnek is hatnak számomra. Hogy ez mennyire gáz, az döntse el mindenki maga. Minden bizonnyal annyi előnnyel bírt, hogy legalább nem volt hasonlítási alapom, így ezen nem tudott volna elvérezni eme sorozat.
Ami viszont tény, hogy már az első jelenet soron tágra nyitottam a szemeimet, s azt kell mondanom, hogy ez nem pozitív értelemben értendő. Bizonyára mindenki emlékszik arra, amikor a nagy kereskedelmi csatornák betörtek a magyar piacra, s szépen megvoltak a szombati, vasárnapi délutáni sorozataik. Ezek tömkelege többnyire egyszerű sitcom volt, amit egyszerűen nem lehetett komolyan venni, mert nem csak az alap koncepciójuk, és/vagy a történetvezetésük volt rossz, hanem maga a megvalósításuk is. Na már most az első jelenetsor egyfajta retro érzést keltett. Nagyjából az jutott eszembe, mikor a színészek olyan díszlet között vannak, melyek úgy néznek ki, mint ha temperával festették volna őket. Na már most ez 2015-ben gáz. Nagyon gáz.

Azt megértem, hogy az ilyen sitcom alapvető eleme az aláröhögés. De azt nem tudtam megérteni, hogy fél percenként miért kellett alávágni a jelenetekhez, amikor semmi olyan nem történt, amin esetleg egy eltévedt mosolyt tudna hozzáfűzni az ember?
Az első rész elméletileg arra alapozna, hogy bemutassa a karaktereket. Ugye van a szigli Oscar meg a frissen elhagyott Felix. Elméletileg innen kellene kiindulnia egy különös kapcsolatnak. Vagyis pontosan eme húsz percnek kellene megalapoznia a továbbiakat. Az igazság az, hogy csak ültem a képernyő előtt, s ténylegesen azt vártam, hogy ennek bizony mikor lesz már vége? A karakterek tény és való nagyon botrányosra sikeredtek. A poénok erőltettek, egyszerűen nem klappol semmi. Bevallom őszintén jómagam még a 13 milliós nézettségén is meglepődtem, habár tény, először nézzük majd meg mit tud csinálni pár hét múlva. De ez számomra a vállalhatatlan kategória kiváló győztese volt. Az a legnagyobb problémám, hogy a promó képek sokkal másabb sorozatot festettek, mint ami valóban lett.

0.mkv_snapshot_21.16_[2015.02.21_18.57.35]Nem mondom, hogy nagyon vártam, hisz gyakorlatilag a WhatNext figyelmeztetett arra, hogy megjelent a pilot epizód. Nem látok benne potenciált, s arra gondolok, hogy ebből sem korszakalkotó sorozat. A kérdés persze azt, hogy túl éli-e ezt az évadot, vagy majd évad végén bukik a fenébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük