The Comeback – 1×01 (Pilot)

Magyar cím: A visszatérés

Íme még egy olyan sorozat, amiről hallottam, s szerettem volna nagyon, de nagyon bepróbálni, de idővel nem jöttem ki elég jól, illetve a sorozatot se találtam sehol. Mit is kell tudni a sorozatról? Nagyjából azt, hogy annak idején az HBO saját gyártású szériája volt, de az első évadnál többet nem ért meg, ugyanis a csatorna kíméletlenül elkaszálta. Igazából erről nem nagyon hallottam, vagy legalábbis tökéletesen elmenetem mellette, így meg is lepett, amikor már arról olvastam, hogy fel akarják támasztani.
Mindezek mellett idén nyáron a Friends újranézése volt napirenden, így már nekem nem is volt kérdés, hogy ezt a sorozatot is be kell próbálnom. Szintén ahogy olvasgattam a többségnek nem tetszett, akkor ezek szerint megint a kivétel vagyok, akinek igen.

Alaptörténet szerint adva van egy kissé öregedő színészdíva, Valerie. A készítők azért rendesen alapoztak rá, hisz azért valljuk be, azért merész vállalkozás szokott lenni, ha egy szériánál egyetlen egy karakterre építik az egészet. Bevallom, nekem ez itt remekül működött, s pont ez volt, ami megadta azt a hangulatot, ami miatt iszonyatosan tudtam élvezni az első részt. Ugyanis a karakterünk nem mást akar, mint visszakerülni a rivaldafénybe. Még talán a tehetségével nem is lenne baj, de a korával már annál inkább. Ugyanis tudni illik, hogy a showbiznisz úgy működik, hogy tart egy darabig, s amikor az illető neve nem cseng elég jól, vagy épp fizikuma nem elég, akkor máris megy a süllyesztőbe. Mondjuk ebből a szempontból nem is meglepő, hogy mennyire jól keresnek az ilyen helyeken a plasztikai sebészek példának okáért.
Visszakanyarodva a sorozathoz, ami engem mindenképp megfogott, hogy kendőzetlenül megpróbálja bemutatni azt, ami a showbizniszben folyik. Legyünk őszinték az átlagos, hétköznapi emberek nem látnak mást, mint sikert és csillogást. Pedig nem nehéz elképzelni, hogy mi is lehet a másik oldalon, ahol azért olykor harcolni kell a túlélésért is, hisz akár egy karrier dőlhet össze, melynek jelentős szerepe van egy-egy egyén anyagi, s mentális életének is.

Karakterünk pedig nem tesz mást, mint hogy elvállalja, hogy egy reality show főszereplője legyen. Már rögtön az első percben megalapozásra kerül, hogy mit is várhatunk, s meg is ismerkedhetünk a főbb szereplőkkel. Bevallom nekem iszonyúan tetszett az a fajta hangulat, amit sikerült a készítőknek felhúzniuk. Egyébiránt még az sem mondható, hogy Lisa Kudrow kifigurázása lenne a széria, hisz az ő neve is a készítők között van. Annak ellenére, hogy a komédia műfajban indult a sorozat csak kevés olyan jelenet van, amelynél tényleg mosolyra fakadt a szám.

Összegezve azt kell mondanom, hogy ha hozza ezt a minőségi szintet a sorozat akkor nálam nem lesz vele semmi gond. Laza fél óra, s az első évad csak tizenhárom epizódból áll, tehát azt sem tudom mondani, hogy nézem, mert nem tudom mikor tudok rá időt szakítani.
Mindenesetre nem tudom, hogy a mai napon még belefér-e majd nekem egy rész, de annak örülök, hogy végre eljutottam odáig, hogy megtudtam tekinteni az első részt.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük