Constantine – 1×01 (Pilot)

Évről évre egyre kevesebb szériát követek nyomon. Egyrészt a régiek közül már nagyon sok véget ért, vagy éppenséggel az anyacsatorna kaszálta el, vagy nemes egyszerűséggel kifulladt, s én már nem tartozok a nézői közé. S mindezek mellett az újak viszont nem elég erősek.
Az idei upfronts is olyan volt, hogy lényegesen kevés olyan széria volt, melynek bemutatkozó epizódját valóban vártam. Képregény vonal nálam teljes mértékben kimaradt, de a filmet láttam, tetszett. Így fel is kaptam a fejemet, amikor bejelentésre került, hogy ősszel érkezik a Constantine sorozat. Nyáron ugyan került ki egy preair változat, de olyannyira nem voltam magamnál, hogy egyszerűen nem jutott rá időm. Egyébként sem voltam azért teljesen rákattanva, ugyanis majdnem biztos volt, hogy mire adásba kerül majd lesznek benne változtatások is.

Mielőtt még belevágtam, volta az első részbe bevallom megtettem azt, amit egyébként ilyenkor soha nem szoktam: előtte azért elolvastam néhány hozzászólást, hogy kinek hogy tetszett, illetve még odáig is elmentem, hogy megvolt még kritika is az első részről. Meglepődtem, hogy mennyi embernek nem tetszett, illetve azon is, hogy mennyien lehúzták a fenébe. Bevallom ezek után tényleg kíváncsi voltam, hogy vajon mennyire is fog majd jól szerepelni nálam, így szinte semmilyen elvárás nélkül ültem neki. És persze, ami fontos volt, hogy egyáltalán nem hasonlítottam össze a mozis változattal. Végeredmény? Lehet be kellene feküdnöm a kórházba, hogy mi bajom van, ugyanis ez tetszett. Nagyon.

Tehát van egy főszereplőnk John Constantine, aki démonvadász. Ez a téma egyébként már bőven lerágott csont, de most tekintsünk el tőle. Főleg azért is, mert jó pár klisét megkapunk az arcunkba, de a médiában, amiben szinte semmi újat nem lehet felmutatni véleményem szerint ez már nem is meglepő. Lesznek itt árnyak a múltból, lelkiismeret furdalás és miegymás. Aztán jön egy démoni megszállás, s főhősünk elindul egy első ránézésre jelentéktelen lányt megvédeni. Ekkor persze jön a szokásos klisé mely szerint nem átlagos leányzóval van dolgunk, s bizony már születésekor is megvolt írva a sorsa, illetve mindenképp hozzá kell tenni, hogy ő is szembesül egy-két titokkal, mely a múltjához kapcsolódik.
Ha nem próbálunk erőszakosan belekötni a széria bevezető epizódjának minden mozzanatába, akkor tény, hogy rendkívül jól tudunk rajta szórakozni. Ehhez azonban el kell tekinteni a képregénysorozattól, illetve filmtől, s azt kell szem előtt tartani, hogy ez egy tévés sorozat. Azaz olyan szintű látvánnyal, forgatókönyvvel állunk majd szemben. És ha így állunk hozzá, akkor bizony szórakoztató tud lenni. Nem is kicsit.

Az viszont tény és való, hogy nem a legjobb szereposztás valósult meg. Véleményem szerint a főhősön kívül gyakorlatilag senki sem passzol a szerepéhez, de ha megtanuljuk a kellő időben becsukni a szemhéjunkat, akkor bizony ez nem fog minket zavarni. Sőt! Látványra egy rossz szavam sem lehet, s ezt úgy mondom, hogy a legjobb minőségben néztem meg az első részt. Nem mondom, hogy tökéletes, mert nem az. Azonban tévés szinten bőven elfogadható. Kérdés persze adott, hogy vajon mennyi potenciál lesz majd a sorozatban, ha azt nézzük, hogy elég lagymatag nézettséggel indult, illetve mennyi üresjárat lesz benne.

Ami egyelőre biztos, hogy nálam egyelőre nézős. Persze kérdés bőven adott, hogy majd évad közben mennyire is fogja majd hozni a nézőket, illetve mennyire tudja a szintet tartani, vagy pedig azt űberelni.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. djzsuzska mondta:

    “Lehet be kellene feküdnöm a kórházba, hogy mi bajom van, ugyanis ez tetszett. Nagyon.”

    Akkor már ketten vagyunk! 🙂 Ugyanúgy voltam a Constantine-nal, mint te. Elolvastam a kritikákat, véleményeket és mindenhol lehúzták. Volt, aki a főszereplőbe kötött bele, volt, aki a jelenetek vágásába. Már azon gondolkoztam, hogy meg se nézem, mert biztos úgyis rossz, ehhez képest egész élvezhető lett a nyitórész. Oké, nem estem tőle hanyatt, mert láttam már ennél jobb pilotot is, de a hibái ellenére mégis meg tudott fogni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük