Web Therapy – 1×01 (Pilot)

Magyar cím: Web terápia

Nagyon sok helyen olvastam már a Web Therapy nevű szériáról, de az igazság az, hogy szinte nem találtam semmilyen hozzáférést a sorozathoz. Nem tudom, hogy tényleg ennyire eltűntek az epizódok a virtuális világból, vagy pedig én voltam eléggé szétszórt, hogy találjak akár egyet is. Lényegtelen jelen pillanatban, ugyanis sikerült az első évadra szert tennem, így tegnap úgy döntöttem, hogy mindenképp teszek vele egy próbát.

Az alaptörténeten kívül szinte semmit sem tudtam a sorozatról, így teljes mértékben úgy ültem neki, hogy kíváncsi voltam, hogy vajon mitől is lehet ez annyira jó. Ugyanis időközben azért megnéztem, hogy jelen pillanatban is készülnek a szériához új epizódok, s javában a negyedik évadában jár. A sok ajánlást pedig elfogadtam, így tegnap este neki is ültem az első résznek.
Tény és való, hogy nem egy forradalmian új ötlet, s nem is olyan, melyre az ember felkapja a fejét. Elméletileg egy laza kis komédia lenne, amiről véleményem az, hogy nem igazán jött át már az első részben sem.

Fő karakterünk Fiona, aki egyszerű, de véleménye szerint nagyszerű ötlettel áll elő: az interneten kezd el praktizálni, mint pszichológus. Elég egy remek háttér, s a pácienseknek nem is kell elmennie hozzá, hanem egyszerűen elegendő, ha éppen bejelentkezik videóüzenetben. Igazából pont azért voltam rá nagyon kíváncsi, mert roppantmód érdekel, hogy egy ilyen alapötlettel miért is életképes a széria, ha már a negyedik évadánál jár. Főleg azért, mert amit sikerült olvasni róla azok által gyakorlatilag az egész évadra ez lesz jellemző, hogy kizárólag webkamerás megoldást használják a készítők.
Az első rész valóban nem volt eget rengető, de ahhoz bőven elég volt, hogy adjon némi pluszt ahhoz, hogy a következő részekre is befizessek. Maga a fő karakterről már most lesz némi sejtésünk, hogy vajon milyen is ő valójában, ugyanis a készítők már most elkezdték lassan adagolni azokat a tulajdonságait, amiből későbbiekben remek átívelő szál sülhet ki. Már, ha így fog ez megtörténni.

Igazából hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem láttam már jobbat, vagy nem volt olyan bevezető epizódja sorozatnak, amin jobban szórakoztam. Volt. Viszont itt van némi érzésem arról, hogy legalább egy évadnyi esélyt kellene adni ennek a szériának, mert úgy érzem van benne potenciál,s okozhat még nekem pozitív meglepetéseket.
Egyébiránt bízom benne, hogy semmiféle üresjáratra nem kell számítani, hisz tíz részes évadoknál nem nagyon szoktak töltelék epizódok lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük