Friends: 9.évad

Magyar cím: Jóbarátok

A sok munkának köszönhetően nem nagyon tudok haladni a sorozattal napi maximum két epizódnál többel. Az egész napos esős időnek köszönhetően azonban az évad felét gyakorlatilag egy délután alatt le tudtam nyomni.
Annak idején emlékszem, hogy sokaknál vizuális orgazmust váltott ki magukból, hogy megjelenik a széria DVD-n, s én nagyon sajnáltam, hogy nem lehettem tulajdonosa egy ilyen kiadásnak. Azóta persze látott már napvilágot több is, s mivel csak DVD formátumban jelent meg, így igényt már nem tartok rá. Azért halkan jegyezném meg, hogy a legutóbbi kiadás a gusztustalanul igénytelen címet simán kivívhatja magának. A lényeg jelen pillanatban nálam, hogy a kilencedik évadot is letudtam.

A szériában leginkább azt szerettem, hogy mindig tudott kellemes perceket okozni nekem. Nem is egyszer fordult elő, hogy hangosan felnevettem egy-egy jeleneten. Egyértelműen voltak erősebb évadok, de ha választani kellene, akkor mindenképp azt mondanám, hogy részemről a kilencedik évad volt a leggyengébb a sorozatban.
Az előző két évad iszonyatosan erősen nyitott, s zárt, s az epizódok valóban olyanok voltak, melyeknél az ember önfeledt tudott lenni. A szóban forgó évad nyitása valóban jól sikerült, s az évad első felével nekem nem is nagyon volt gondom. Jöttek a megszokott poénok, melyeken az ember rendkívül jól mulatott, illetve ehhez társuló páratlan vendégszínészek, melyek elég nagy neveknek számítottak már tíz évvel ezelőtt is. Azonban azt kell mondanom, hogy az utolsó kilenc rész majdnem hogy laposra sikeredett, s ezt annak idején is észrevettem. A probléma forrását pedig leginkább abban látom, hogy behoztak jó pár szálat, mellyel nem tudtak mit kezdeni, s a mellékszereplőkből majdnem főszereplőt csinált karakterek sem tudták egészen pontosan megállni a helyüket.

Kicsit zavarosnak találtam azt, amit a készítők az évad legutolsó harmadában műveltek, habár tény, hogy ennek ellenére jól szórakoztam, de azért nem tudtam hova tenni a dolgokat. Egymagában a karakterekkel nem volt problémám, hisz szinte mindegyik hozta azt a szintet, amit az előző évadokban is produkáltak, így ezzel semmilyen szinten nem akadt problémám. Kérdés persze annak idején is adott volt, hogy ebből hogyan is tudják visszahozni magukat a készítők.

Ha hasonlítanom kellene az évadzárót a többihez, akkor azt kell mondanom, hogy igencsak harmatgyengére sikerült, így nem is csodálkozom azon, hogy nem is álltam rögtön neki a folytatásnak még ma. Emlékeim szerint annak idején sem okozott olyan érzelmi káoszt, hogy falat kaparjam a következő évadig.

Mindenesetre egy biztos. Holnap nekifekszek a tizedik, s egyben utolsó évadban, mely a megszokottól eltérően csak 18 epizódból áll. S ezzel nálam ismét véget ér a Friends korszak.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük