Friends: 4.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Annak idején azt olvastam, hogy egy nettó húsz perces sorozatot sokkal könnyebb ledarálni, ha úgy hozza a sors. Az igazság az, hogy én mindig úgy álltam hozzá, hogy sorozat az sorozat, s sok rész, sok idő. Nos, azt kell mondanom, hogy sokaknak igaza volt, ugyanis tény és való, hogy egy óra alatt három epizódot tudtam magaménak tenni, s mivel a munkába való visszazökkenés miatt nem is nagyon volt kedvem kimozdulni sehová, így nem is meglepő, hogy immáron a mai nappal a negyedik évadot is magaménak tudhatom.
Azt kell mondanom, hogy továbbra sem változott a véleményem azzal kapcsolatban, hogy azzal hoztam a legjobb döntést, hogy nekiugrottam a Friends darának. Igaz, hogy jó pár dologra emlékszem, így meglepetés nem érhet, de még mindig nem láttam annyiszor, hogy mindent tudjak szóról-szóra, Ebből a szempontból pedig azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb döntést hoztam pont amiatt, mert kedélyállapotomon rendkívül sokat javíthat egy-egy epizód, ha éppen nem jobb lábbal keltem ki az ágyból.

A szabadságom véget értével azon gondolkoztam el, hogy vajon hogyan is fogom folytatni a sorozat daráját. Azt hiszem rá kellett jönnöm, hogy legrosszabb esetben is napi egy epizódot meg tudok tekinteni, elég ha alapul veszem a reggelizést, mely közben lazán le tudok nyomni egy részt.
Az igazság az, hogy vártam már ezt az aktuális évadot, ugyanis ettől éreztem azt, hogy tényleg beindul minden, s ez az az évad, amelytől lassan elindult az a folyamat annak idején, amikor szépen elkezdtem várni az évadokat, melyekre a TV2 marhasága miatt hónapokat kellett kibírni a széria nélkül. Azt kell mondanom, hogy a korábbi etap cliffghangerénak a feloldása  remekül sikerült, s remekül lett megoldva a borotvált fejű lánnyal. Igaz, hogy látszódott a maszkmesterek munkája, de ettől eltekintve nem nagyon volt vele problémám. Ugyan nem eredeti történet szál Phoebe terhessége, hisz a valóságban is állapotos színésznő karakterét nem írhatták ki egy egész évadra. Azonban tény, hogy a készítők jól oldották meg, s mivel nem szerették volna a karakternek még gyermeket adni, ezért elég furfangos ötletet hoztak össze. Pont olyat, amely illik a karakterhez.

Ami egyébiránt plusz pont a készítők javára, hogy ugyan ebben az évadban sem hozták újra össze a Ross – Rachel párost, de ennek ellenére nem nagyon szenvedhettek a nézők emiatt, ugyanis rendkívül sok poént kapott eme két karakter. Méghozzá úgy, hogy tényleg jól lehetett szórakozni alatta. Mindezek mellett ugyebár ott a harmadik karakter egy reménytelen szerelmes, azaz Gunther, aki ugyan továbbra is mellékszerepben parádézik, de olyan jó jelenetei, illetve szövegei vannak, hogy nem lehet nem szeretni.
A mellékszereplők pedig továbbra is zseniálisra sikeredtek, s ismételten olyan sztárok tűntek fel a háttérben, akikről talán még így több, mint tíz év elteltével is tudjuk, hogy kicsodák.

Az évad zárása volt az, amely tényleg fenomenális volt, s már annak idején is hagyott bennem nyomott. És pont azért, mert ismét túl voltam egy olyan részen, amit nem úgy néztem meg, hogy bámultam ki a fejemből, hanem mosolyogtam, s nevettem is közben.

A fentiek miatt gondolom az, hogy valóban zseniális a Friends. Örülök neki, hogy még hat évad áll előttem, melyet mindenképpen meg akarok nézni. Azonban még továbbra sem jöttem rá, hogy miben rejtőzik a zsenialitása, s mi az, ami miatt ennyire megtudtam kedvelni.
Egyetlen dolog az, ami egyébiránt zavar, méghozzá az, hogy sajnálatos módon jelenben már nincs nagyon olyan széria, amely el tudja érni nálam ezt a hatást. Pedig reménykedem, hogy majd találok ilyet hamarosan.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük