Sailor Moon: 3.évad

Magyar cím: Varázslatos álmok

Nos, ha már a remake nem nyerte el a tetszésemet, ellenben gyermekkori emlékek felidézésére azonban tökéletes volt, s nem maradt más, mint az eredeti széria újranézése. Mivel annyira nagy rajongó nem voltam, így természetesen nem is meglepő, ha azt mondom, hogy idő közben sikerült teljesen elfelejtenem a szériát, s csak azért álltam neki ismét, mert úgy gondoltam, hogy jól jöhet egy kis extra tárhely a merevlemezemen.
Azonban a harmadik évadnak már úgy ültem neki, hogy azért nagyon sok mindenre emlékeztem vele kapcsolatban, így semmiféle negatív érzelem nem társult hozzá, hogy kínlódjak a megtekintésével kapcsolatban. Azt kell mondanom, hogy ha választanom kellene, hogy az öt évad közül melyik mondható kiemelkedőnek, akkor mindenképp erre mondanám. Nem bántam meg, hogy ismét időt engedtem neki, habár ebben nagy szerepet játszott az is, hogy éppenséggel szabadságom alkalmával rengeteg szabadidőre tettem szert.

Hogy pontosan mi is volt nekem az, ami tetszett ebben? Már az előző bejegyzésekben is leírtam, hogy nekem elsősorban az nyerte el a tetszésem, hogy valahol komolyan veszi magát a rajzfilmsorozat, de közben mégsem. És jókat lehet bazsalyogni egyes jeleneteken, mert hiába futnak elméletben gigászi csaták, ha közben akadnak olykor meghökkentő, sőt vicces beszólások, jelenetek, melyeket ráadásul sikerült helyesen is megrajzolni.
Az új évad természetesen úgy indít, mint ahogyan a többi is. Adva van egy alap történet, majd erre épülnek az epizódok, melyekben általában ugyanazt a felállást követik a szereplőink. Megjelenik egy gonosz szörny, vagy valami ehhez hasonló, s őt kell legyőzni. Persze ez az esetek 100%-ban mindig sikerül is. Eme évadban nem csak az volt annak idején is meglepő, hogy újabb harcosokat dobtak be a készítők, hanem az is, hogy a kiszámíthatósági faktort megpróbálták csökkenteni. Ennek ellenére persze jó pár dolog már a kezdetekkor is előre sejthető volt, de azért annak idején akadtak olyan sokkoló jelenetek, amelyeken még jó magamnak is sikerült meglepődni.

Azonban továbbra sem tudok elmenni az mellett, hogy tulajdonképpen mennyire gyérre sikerült a szinkron. Egyszerűen nem tudok szóhoz jutni, hogy ezt ennyire el lehetett rontani. Nem tudok, s nem is akarom megérteni, hogy annak idején mennyire nem számított az igényesség. Ez alatt például azt értem, hogy Uránusz tündér civil hangja egy férfi, holott az eredeti szinkronban ugyanúgy nő kölcsönzi neki a hangját. Nagyon sok helyen le is lett írva, hogy a karakter egy maszkulin lány, aki annak ellenére, hogy elég férfias mégis a ruha alatt egy lány. Ez azért is meglepő dolog, mert így a magyar szinkron tulajdonképpen azt akarja sugallni, hogy a karakterek nem csak ruhát, hanem nemet is tudnak váltani. Ebből fakadóan például nem is csoda, hogy az ötödik évad miért is nem került bemutatásra.
Ennek ellenére, hogy szinte az összes karakter megjelent ebben az évadban azt kell mondanom, hogy a legerősebbje lett az elkészültek között. Valóban szórakoztató volt, s okozott olyan meglepetéseket, melyeken most is meglepődtem, hisz gyermekként láttam a szériát, így csak a legjelentősebb dolgokra emlékeztem.

Összegezve nagyon jól szórakoztam ismét. Egyetlen egy dolog volt, ami nem tetszett, az pedig továbbra is az, hogy egyszerűen olyan szinten fel van hígítva az egész, hogy arra jobb szó nincsen, mint hogy borzalom. Persze megértem, hogy valamivel ki kellett tölteni a műsoridőt, s azt is megértem, hogy valamit tenni kellett, hogy hosszú heteken menjen keresztül a széria. De az, hogy 20-30 részen keresztül ugyanaz történjen csak más megvalósításban, az azért sok volt. Nem is csoda, hogy lepihentettem a szériát, s hagytam hetekig vergődni.

Annyira azért nem rántott be most, mint annak idején, mikor először láttam. Ugyan már lassan elfogytak a szinkronos epizódok, s mivel a szabadságom is véget ér lassan, illetve találtam más elfoglaltságot is, így azt hiszem, hogy egyelőre pihentettem a sorozatot, s majd meglátom mennyire lesz időm karácsonyhoz közeledve.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük