Banshee – 1×01 (Pilot)

Mit is tudnék mondani a sorozatról? Párszor belefutottam a hirdetésébe, de igazán nem keltette fel az érdeklődésemet. A többség véleménye viszont meggyőzött, ugyanis olyan sok helyről hallottam róla pozitív véleményt, hogy egyszerűen nem tudtam nem bepróbálni. Ennek köszönhetően ugyan volt némi elvárás a sorozat felé, szóval ebből fakadóan sem volt könnyű dolga a bevezető résznek.

Miről is van szó? Adva van főhősünk, aki 15 év után szabadul a börtön után. Ezután felkeresi régi ismerősét, akiből fontos információkat szed ki. Ezután persze megjelenik néhány rossz fiú, akik némi lövöldözés keretén belül rendeznek némi pusztítást a belvárosban. Ezek után hősünk egy kisvárosban köt ki, s rövid időn belül – némi segítséggel – átveszi az új seriff helyét, aki hamar fűbe harap.
Tudom, hogy közönség kedvencnek számít a Banshee, de egyrészről minden embernek más és más az ízlése. Másrészről pedig ugyebár bármely vizuális szórakoztató dolog nem jöhet be kivétel nélkül mindenkinek. Azoknál a sorozatoknál, amiket bepróbálok, de nem jönnek be leginkább a probléma forrásaként az széria által jellemző untatás volt az indok. Nos, a Banshee nem csak hogy vontatott volt számomra, hanem akadtak benne olyan logikátlanságok, amelyeket felett egyszerűen nem tudok szemet hunyni. Persze lehetne azt mondani, hogy miért is keresek egy ilyen sorozatban logikát, de emellett még van jó pár előre kiszámítható szál is. Ilyen például, hogy hősünk először találkozik szerelme lányával, akivel kapcsolatban megjegyzi, hogy nem valósághű a kora. Le merném fogadni, hogy pár epizód múlva kiderül, hogy az ő lánya.

A karakterek nem fogtak meg, sőt. A főszereplő számomra hihetetlenül irritálóra sikerült. Az viszont továbbra is rejtély számomra, hogy egy szériába miért kell, hogy mindenkinek kockás hasa, meg görögdinnye nagyságú melle legyen. Én megértem, hogy sokaknak ez is vizuális szórakozást jelent, de én vágyom kicsit a minőségre, s ez pusztán nem tud lekötni.
Alan Ball neve nem ismeretlen számomra, bár a bevezető epizód megtekintése után tudtam meg, hogy ő is ott van a készítők között. Így már valahogy érthető számomra, miért is vannak felesleges szexjelenetek a bevezető epizódban. Arra meg tényleg nem tudtam rájönni, hogy ott a nagy szerelem a kisvárosban, de előtte azért gyorsan beugrik hősünk egy kocsmába, hogy a kedves pincérnőt meghegessze a raktárban.

Hiába volt kemény egy órás a bevezető epizód, de sajnos nem tudott megfogni semmiféle módon. Egyszerűen értelmetlennek találtam, s valóban elkezdtem unatkozni az első rész közepe után erőteljesen. A vége felé már úgy voltam vele, ha kibírtam negyven percet, akkor a maradék húsz már csak nem okoz gondot.

Nem mondom, hogy életem egyik legrosszabb vizuális élménye volt, de azt kijelentem bátran, hogy bánom azt az egy órát, amit a sorozatra pocsékoltam. Az már biztos, hogy a második rész megtekintése részemről már teljesen lehetetlen kihívás lenne, így nekem egy rész bőven elég volt a Banshee-ból.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük