South Park: 5.évad

Húsz perces szériákkal lehet a legjobban haladni, ha éppenséggel az embernek van ideje, s elég sok felgyülemlett epizódok várnak ránk. Mivel az újabb epizódokba már belefutottam a Comedy Central-nak hála, s nem tudtam annak idején hol hagytam abba, így hát az első résztől ismét beszálltam a South Park életébe. Így hát nincs megállás, bő két hét alatt sikerült legyűrni öt évadot.

Az előző évaddal kapcsolatban némi negatívumot fogalmaztam meg, de szerencsére az ötödik évadnak némileg sikerült ezt a fajta dolgot korrigálnia. Mindamellett még jó pár új karakter is érkezett, tehát panaszra tényleg nem lehet ok.

Mondjuk egyetlen egy dolog az, ami szerintem nem illik a szériába, az pedig a fogyatékos karakterek. Az ötödik évaddal sajnálatos módon újabb ilyen karakterrel gazdagodott a széria, ami véleményem szerint nem túlságosan pozitív. Ugyan nem értem, hogy vajon a készítők milyen okból alkották meg ezeket a szereplőket, de a jelenlétük nem igazán szórakoztatott. Bár tény, hogy eddig jelenleg ezek csak mellékszereplői státuszban tevékenykedtek eddig.
Szerencsére az évad folyamán voltak valóban kiemelkedő epizódok, melyeknek köszönhetően valóban jól tudtam szórakozni annak ellenére, hogy ennek az évadnak a legtöbb részére már emlékeztem. Az viszont mindenképp pozitív, hogy ezen epizódok nézése közben ismét mosoly gördült az arcomra, így valóban érezhető volt az a fajta érzés, mint a kezdetekkor. Ugyan már emlékeztem ezekre a dolgokra, s a folytatás sem lesz majd meglepő számomra, de azért akadtak olyan momentumok, amelyeknek ismételten sikerült meglepniük. Itt van például az évad végén végérvényesen elhalálozó Kenny, majd pedig az évadzáró cliffhanger nélkül véget érése, ami egyébként nem meglepő, de viszont a készítők rendkívüli jó lépése volt Butters mellékágból való kiemelése. S erre tökéletes volt, hogy kapott egy külön epizódot.

A fentiek mellett akadtak még olyan epizódok, amelyek különböző politikai eseményeket is feldolgoztak. Ezek ugyan nem nyerték el annyira a tetszésemet, de a készítők korrigálták későbbiekben másfajta téma kifigurázásával, ami azért nem sikerültek olyan rosszra.
Az viszont tény, hogy az utolsó epizódok tényleg elég jóra sikerültek. Ugyan csak két epizódnyira ültem le a képernyő elég, de végül a maradékot sikerült ledarálnom az évadból, amelynek köszönhetően egy egész délutánomat ragyogta be a South Park csillaga.

Összegezve mit is mondhatnék? Továbbra is listámon szerepel a South Park, s máris folytatom majd a széria nézését a hatodik évaddal. Az újabb – általam nem látott évadokra – kíváncsi vagyok, de előtte mindenképp megszeretném nézni a részeket.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük