Bitten – 1×01 (pilot)

A miértre nem tudnék választ adni, de valahogy csak az amerikai kereskedelmi csatornák kínálatát tekintem meg minden év májusában, hogy mi is vár rám majd következő idényben. Azonban a kábeles felhozatalt soha nem szoktam csekkolni. Azt hiszem itt az ideje, mert ekkora “sorozat-krízis” nálam még nem volt.
Ellenben viszont helyes döntés, hogy sorozattal foglalkozó portálokat is látogatok, így olyan szériákba is belebotlok, amik valami oknál fogva elkerülte a figyelmemet. Nos, ez a helyzet a Bitten című sorozattal is. Nem álltak tőlem messze a tudományos szériák, szóval egy ideig a nézendők között volt például a Being Human angol és amerikai változata is. Vagy akár ott van a True Blood, The Vampire Diaries stb. Bár a felsorolt címekből már egyiket sem követem nyomon. Ellenben itt az új vérfarkasos széria, a Bitten. Ugyan nem mondanám kiemelkedő alkotásnak, de nulla elvárás mellett nálam remekül teljesített.

Alaptörténet szerint van egy gyönyörű szőke, Elena nevű főhősnőnk. Első klisébe persze rögtön belefutunk, hisz mindenképpen jól kell kinéznie a főszereplőknek, hisz ha esetleg más nem vonzaná be a nézőket, akkor majd biztosan ez. Mondjuk nálam inkább a minőség az, ami szerepet játszik egy széria, vagy film tekintetében, nem pedig a szereplők kockás hasa, vagy majdnem anorexia szélén mozgó hősnők minimum görögdinnye méretű mellekkel. De azért kapunk némi szex jelenetet is, mert ugyebár mi is lenne a széria nyitó részével ilyen jelenetek nélkül. Tény, hogy az alap történetről olvasva én inkább vérfarkasos jeleneteket bámultam volna, mint pár érdekes “erotikus” jelenetet.
Szóval a fentebb sorolt negatívumokon túllépve szépen felvázolta, hogy talán mi is várhat ránk majd a következőkben. Hősnőnk persze nincs egyedül, van pár barátja is, aki tud másik énjéről. Kicsit másabban működnek a dolgok, mint az eddig láthatott szériákban, ugyanis itt a szereplők tudják irányítani az átváltozásokat. Bevallom a sorozat ezen részét érte jó pár negatív jelző, így féltem attól, hogy esetleg tényleg olyan bugyuta lesz, mint ahogyan azt már felvázolták nekem. De szerencsére ilyen nem történt, s én tökéletes megvoltam elégedve azzal, ahogyan például az átváltozást megoldották. Véleményem szerint TV-s szinten elfogadható, s távol mozog a gagyiság fogalmától.

Visszatérve az alaptörténethez hősnőnk igyekszik átlagos életet élni: van pasija, munkája, tehát szinte mindene megvan, ami szükséges lehet ahhoz, hogy valóban normális életet élhessen. Azonban az egyik távoli városban történik egy gyilkosság, amiről kiderül, hogy egy farkas okozta. Persze a környékbeli vérfarkasok által rögtön terítékre kerül, hogy mi is a probléma: egy korcs okozta gyilkosságról van szó, s ahhoz, hogy titokban tudják fajtájukat tartani, így meg kell őt találni.

Ahogyan fentebb is említettem nem voltak elvárásaim, s ehhez mérten remekül szerepelt nálam a sorozat. Az igazság az, hogy ha közelebbről szeretném megvizsgálni a szériát, akkor bizony tényleg a középkategória kiváló győztese, azaz valóban csak akkor élvezhető, ha nincsenek elvárások felé. Ugyanis a már említett klisék mellett bizony akadnak olyan dolgok, amelyek előre következtethetők, vagy pedig némi bugyutaságba fulladnak. Gondolok itt a videózós jelenetre, vagy pedig az epizód zárására.

A karakterek számomra elég közömbösökre sikerültek, azaz ha bármelyik veszélybe kerülne nem hiszem, hogy aggódnék értük. Tehát valóban nem kiemelkedő sorozatról beszélhetünk, de azt gondolom, hogy kellemes időtöltésnek számomra tökéletes lesz. Egyelőre szórakoztat, nem untat, s az epizód alatt egyszer sem tekintettem az órára, hogy vajon mennyi van még belőle. Nem hiszem, hogy kultsorozat státuszt megszerezhetné, de heti egy epizód tökéletes belefér a nézendők között.
De bízom benne, hogy a második rész nem lesz rosszabb.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük