Az a fránya holnap. És az a frány szombat!

Ha lenne olyan szakma, mesterség, mely a “hogyan pazaroljam ez a szabadidőmet mindenféle sz@rral”, minden bizonnyal én abban kitűnőre vizsgáznék le, ki tudja, talán kitűnően taníthatnám ezt a további generációnak. Ma is bizonyítottam!

Mielőtt rátérnék a mai napomra, mint ahogyan azt már korábban megemlítettem, egy egyszerű kis betegség miatt 4 nap úszott a nyári gyakorlatból, s ahelyett, hogy pénteken letettem volna a műszakot – s vele együtt az egész gyakorlatot végérvényesen -, épp felvettem. Ahogyan sejtettem, szombaton is kellett mennem. A péntek se volt egyszerű, a sok “illatos” vásárlótól, de a szombat rábikázott egyet, de úgy Istenigazából. Valami front volt, vagy csak ünnepnap a bunkó, idióta, megkettyent vásárlóknak, de minden bizonnyal ennyi inzultus engem még nem ért a gyakorlat alatt.

Volt olyan hölgyike, aki szinte felháborodottan szinte átgázolt rajtam, persze szólni röstellt, hogy menjek már arrébb. Akkor akadt olyan, aki csak beszélt, beszélt, és beszélt, ezzel feltartva a sort. És még tetejébe ő sem tudta mit akar, a pénztártól a húspultig ingázott, mert mindig meggondolta magát. Megbocsájtható bűn, de az egészben a legnagyobb pozitívum mégis az volt, hogy végre volt valami, amit csinálhattam egész nap, így legalább nem unatkoztam. A napi frusztráció azért megvolt, hisz ha nem üt be a lightos betegségem, akkor szombat 7-kor én még az ágyamban feküdtem volna. És persze még az is rátett egy lapátra, hogy feltehetően a következő hónapban kapom meg a gyakorlatért járó fizetést. Nagyon idegesített, hisz ebben a hónapban terveztem újabb alkatrészt venni az épp “épülő” PC-mhez. Talán, ha ez a fizetés kellett volna ahhoz, hogy teljes legyen, minden bizonnyal idegbajt is kaptam volna helyben. De mivel a fizetést itt (is) 10-ére, vagy környékére időzítik, így gondolom az enyém jövő hónapban ilyenkor fog érkezni.

Persze a műszakom végére maradt a java, amikor is a már általam említett “úriember” (aki miatt majdnem leestem a múlt héten, miközben a polc tetejét csináltam, illetve aki bekukucskált a sapkám alá), megjelent egy vékonyka bottal és az asszonykájával. Én nagyban árazok, erre érzem, hogy valami többször hozzáér a lábamhoz. Hát a “drágaságom” gondolta ezt nagyon menőnek, ám én felháborodtam rajta, hogy mégsem vagyok én kutya, sőt, roma származása lévén még véletlenül se érezze magát feljogosítva arra, hogy lónak nézzen. Nem akartam balhét az ott dolgozókkal, ezért csendben maradtam, de a műszak végéhez közeledve már nem bírtam magamban tartani felháborodásomat, s jeleztem az egyik dolgozónak, hogy mi van. Ő elmesélte, hogy hülye, sőt papírja is van róla, s inkább ne szóljak be neki, mert ők is balhéztak már vele. Oké, nem ver meg, nem szól be, de a viselkedése kritikán aluli, s én ezt rohadtul nem tolerálom. De igaza van, összesen három nap van hátra, remélem nem tér be addig.

Szombaton örömmel nyugtáztam, hogy az XP rendszer meghalni látszik, gondolom a gyenge védelem miatt. Fagyások egymás hátán, az általam imádott Firefox sem hajlandó felugrani ablakba, miután leteszem a tálcára, csak ha jobb egérgombbal előhívom. Szombaton már láttam, hogy ebből bizony formázás lesz. Gépem nem mai gyermek, így az XP a legtökéletesebb játékokra, s mivel jön az uborkaszezon, így lehet előveszek pár játékot. De másfél órányi telepítés után, egy program installálása után mérhetetlenül belassult a rendszer, melyen csak az újratelepítés segített volna. Mivel javában délután volt már, így úgy döntöttem, hogy visszateszem a Windows 7-et, mely kb. 20 perces telepítési idejével, s tökéletes külcsínnel, belbeccsel nálam az operációs rendszerek koronázatlan királya. Csak ugyebár kicsit hibás az alaplapom, s néha elfelejti, hogy be van csatlakoztatva a whincester. S miután sikerül életet lehelni belé, akkor csak az XP-t hajlandó felengedni. A lényeg, hogy ismét a hőn szeretet operációs rendszeremmel nyomulok, a játékokat meg meghagyom majd az új gépre.

Azt örömmel fogadtam, hogy a megkezdett, s újrajátszás megfontolásából feltett Tomb Raider Anniversary szaggatás nélkül megy, azonban csalódottan vettem észre, hogy a Constantine : The PC Game ellenben hibásan kerül kiírásra, mert alig akart felmenni. Sebaj, amúgy is értékelhetetlen volt az irányítása, habár nem volt rossz játék az első benyomás alapján. Úgymond ennek köszönhetően a korábban letöltött film, illetve sorozat epizódokat maradéktalanul be tudtam pótolni, így csak kisebb elmaradások vannak. De mivel még van hátra kicsivel több, mint egy hónap, így ez nem nagy hátrány.

A mai napom is remekül indult. Már az este úgy aludtam el, hogy 5 perc után felvert a hörcsögöm, de egy jól célzott vizes “ébresztővel” elhallgattattam az “aranyost”. Reggel ugyanerre ébredtem, ám ez már a másik ketrecből jött, ahol felnyitva vettem észre, hogy az egyik hörcsög meglógott. Ugyan hamar meglett, de akkor sem tett jót nekem az azonnali kiugrás az ágyból. Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem kell 5-10 perc ébredés után, hogy magamhoz térjek. És a rögtön ébredés után kiugrás az ágyból nekem soha nem sül el jól. Fejfájás, rosszullét szokta kísérni. Habár estére lehűlt a levegő, s kicsivel jobb lett.

Szerdán befejezem a gyakorlatom (végre!), onnantól pedig megkezdődik az igazi nyári szünet. Valahogy idén nálam nem jött át ez a korlátlan szabadság érzés, sajnos.

Sajnos a gyakorlat után itthon leszek a maradék időben. Ugyanis munkát már nem tudok magamnak találni, ráadásul túl kereslet van diákmunka terén, szóval… feketén meg nem szívesen mennék dolgozni. Regisztrálni meg nem akarok, mert tavaly is nyári diákmunkára jelentkeztem, aztán a kedves munkatárs augusztus 31-én, nem sokkal este hét előtt tett nekem ajánlatot, hogy legyek pénztáros. A másnapi iskola miatt nem tudtam igent mondani, mondtam neki hívjon vissza. Másnapra már árufeltöltő lettem, szóval sztornóztam az egészet… :( Ilyen pofára esésekért én pedig nem fogom nyakamba venni a várost, és reménykedni. Jövőre meg már elhagyom az iskolapadot, szóval…

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük