2009/2010-es TV-s évad

Nincs annyi film, hogy minden napra jusson valami, a régi kedvenceimet pedig annak idején rongyosra néztem.
Maga a Lost volt az, ami eléggé berántott, hisz a mai szériák minősége és látványa már eléggé megközelítette néhány film minőségét, természetesen leginkább ez a kinti kereskedelmi csatornákra jellemző.

Lassan nézek én már mindent, mert annyi jó szériát tálaltak elénk, hogy az hihetetlen. Természetesen jó pár olyan széria van, amit “real time” azaz naprakészen nézek, illetve akadnak olyanok, amiket csak epizód “pakkban” nézem.

Idén elég sok széria tért vissza, melynek folytatását eléggé vártam.
Ilyen volt a Grey’s Anatomy (Grace Klinika) melynek évadfináléja olyan jóra sikeredett, hogy alig bírtam kivárni az új epizódot. Sajnos nekem kissé csalódást okozott, így a második epizódja után a széria ugyanazt kapta tőlem, mint az előző két évad: abbahagytam, s majd folytatom, ha lemegy annyi epizód, ami ráfér egy lemezre.
Hasonló a helyzet a Private Practice-szel (Dr. Addison), melynek újabb epizódja nekem bejött, de maga a széria igazából nálam csak ínséges időkben nyújt teljes értékű szórakozást, így végül ezt is eltettem unalmasabb időkre.

Az abc kínálatából két új szériát próbáltam ki. Az egyik a Cougar Town vígjátéksorozat volt, melynek főszerepét Courtney Cox alakítja, így egyértelmű volt, hogy be kell próbálni!
A nézettség sajnos egyelőre nem igazolja a szériát, s már 3 millió néző pártolt el tőle, de nálam teljesen nyerő. Azért reménykedem, hogy a szériával járó költségek nem annyira magasak, hogy idő előtt eljöjjön érte a kaszás, mint tavaly a Samantha Who?-ért, (Nem ér a nevem), melynek ugyan második évadával még nem vagyok naprakész.
A másik újonc a FlashForward volt. Alapsztori: a világon mindenki egy időben elveszti az emlékezetét, s 5 percre betekintést nyer a jövőjébe. Eh, nekem már ennél röhögőgörcs kapott el, de azért a bevezető epizódot azért bepróbáltam. Már az elején éreztem, hogy ez nem lesz a kedvencem, de kemény 20 perc után kapcsoltam ki. Nem nyerő nálam.
A csatorna utolsó üdvöskéje, s egyben legnagyobb kedvencem a Desperate Housewives (Született feleségek) is visszatért, habár egyik évad végénél sem volt olyan nagy dolog, amiért falat kapartam volna, s az előző évadnál sem volt ilyen. Kötelező rejtély megvan, új lakók check, szóval kezdődhet sorrendben haladva a hatodik évad. Nézős, ráadásul naprakészen.
Ami még haloványan érdekel, az a Lost, habár nekem akkora csalódás volt az ötödik évad, hogy a negyedik furcsaságát is sikerült tompítania. Mivel végül ez lesz az utolsó évad, időhurkok, időutazás és mindenféle hülyeséggel csak megnézem, mert csak volt 3 évad amiért totál megőrültem.
És persze a csatorna egyetlen új szériája az ami igazán érdekel, az pedig a V. Ufók, harmadik típusú találkozás. Kell még más?

A The CW kínálatából idén igazából csak a Supernatural (Odaát) érdekelt, ami sajnos nem váltotta meg nálam a világot, s elég harmatos részek vannak a legfrissebb évadban. Pedig a harmadik után tényleg elég ígéretesnek nézett ki.
Másik széria, amit elkezdtem, az a Smallville volt, melynek első három évadát itthon néztem, igaz, nem sokra emlékszem belőle. Negyedik évad megvolt, ötödikbe csak belenéztem. Jelenlegi terveim között van még idén végignézni nyolc évadot. Az, hogy sikerül-e vagy nem, leginkább az üres lemezek számától, illetve a decemberi merevlemez vásárlás fogja eldönteni.
Ugyan nem volt betervezve, de a The Vampire Diaries-t is muszáj volt bepróbálni. Nem csalódtam, immár hat részt sikerült megnéznem, s egyből kedvencem lett. Egyelőre még semmilyen baromság nincs benne, ami kiverné nálam a biztosítékot.

Az NBC kínálatából több dolog érdekel. Először is még nem indult el, de nagyon drukkolok a Chuck harmadik évadának, s remélem tényleg nem márciusban rajtol el, hanem előbb.
Ugyan az előző évad felemás volt, de mégis folytattam a Heroes-t (Hősök), aminek új évada nálam erősen közepes kategóriába esik, de ez leginkább a cirkuszos vonal miatt, mert jómagam tiszta szívemből utálom a cirkuszt (a bohócokkal együtt). Látjuk mi lesz belőle.

CBS lett idén a kedvenc csatornám, leginkább a How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal) és a The Big Bang Theory-nak (Az ősrobbanás elmélet) köszönhetően.
FOX kínálatából három szériát követek nyomon. Az egyik a Dollhouse ami rosszabb, mint valaha, habár az utolsó rész minőségileg kicsivel jobb volt. A Fringe (A rejtély) elég harmatos kezdés volt, de továbbra is nézős, igaz, majd valamikor lenyomom az összes epizódot. Az újoncsorozat, a Glee valóban elég jól sikerült darab, nekem nagyon bejön. Csak reménykedni tudok több évadban.

Címke , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük