Sanctuary: 1.évad

Jómagam nem igen követem nyomon a Sci-Fi Channel (most már SyFy) kínálatát, leginkább azért, mert egyetlen egy értékelhető széria sincs számomra, a Csillagkaputól (Stargate) és spinoff sorozataitól, valamint a Csillagközi Rombolótól (Battlestar Galactica) sikitófrászt tudnék kapni.
Természetesen szeretem a sci-fi műfajt, de megválogatom mit nézek. Legutolsó Sci-Fi Channel sorozat amit néztem az a Farscape volt, mely itthon csak első évadig jutott, én addig követtem nyomon (na majd most!).

Ezekhez képest a Sanctuary (itthon Génrejtek) elég üdítő sorozat, melyre először az AXN reklám kampányában láttam viszont, s annyira kíváncsi voltam rá, hogy nyáron nekiültem az első résznek.
Sanctuary gyakorlatilag egy menedék, ahol a különböző teremtmények élhetnek elzártan, s biztonságban a világtól. Legalábbis az alap felállás ez, ám később kiderül, hogy jóval több is rejlik a szériában, mint hinnék.

El is várható, hisz egy kizárólag weben megtekinthető epizódokból állt a széria, melynek sikerére felkapta a fejét a Sci-Fi Channel, s gyorsan megvette a jogokat, majd 13 epizódnyi első évadot tolt a fenekünk alá.
Természetesen kérdés az, hogy ha már az első évadban néhol gagyi CGI volt, vajon milyen lehetett a web sorozat? Bele se merek gondolni.
De valahol érthető hisz, eltekintve a csatorna pénzügyi helyzetét, elfogadható, ha ilyen típusú speciális effektusokkal állunk szemben.

Mint már említettem, nyáron botlottam bele a sorozatba, tulajdonképpen az utolsó héten ültem neki, s talán három epizódnyit tudtam megtekinteni belőle, hisz utána egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam folytatni a széria első évadát.
De végül csak sikerült legyűrni, s azóta már javában a második évad elején járok, melyet igyekszem “real time” követni.

Valahogy az első epizódok nem hatottak rám pozitívan, leginkább azért, mert elég sok gagyi CGI-vel volt dolgunk, továbbá kellett egy hangulat is az epizódokhoz.
Volt itt minden 13 epizód alatt. Először is nem is egy szereplőről derült ki, hogy bizony az életkoruk már bőven háromjegyű, melyet egy bizonyos vérnek köszönhetünk. Ennek fényében volt itt Hasfelmetsző Jack, Tesla, vámpírok és minden egyéb. Ezek nagyobb része számomra egyáltalán nem volt emészthető dolog.

Nekem leginkább a hatodik epizód jött be a “gombóckákkal” a fedélzeten. Remek epizód volt, s ez a rész gondoskodott róla, hogy valóban végignézzem az első évadot, mert jó pár dolog nem jött be.
Maga a széria számomra erősen közepes, de bőven a tűrhető kategóriában van. Természetesen a második évadról majd akkor nyilatkozom, ha majd végignéztem az újabb 13 epizódot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük