Hung: 1.évad

A nyári darák, s nyári sorozatok közül a Hung volt az első újonc, amit rögtön bepróbáltam. Hazánkba októberben fog érkezni az HBO-ra, Hung: Neki áll a zászló címmel. Szerintem borzalmas magyar címet találtak neki, de sokaknak bejön. Mondjuk lényegtelen, mert úgy is az eredeti címét fogom használni.
És miről is van szó? Az HBO új vígjátéksorozatáról, ami elég nagy sikert ért el, s nekem is bejött teljes mértékben. Egyetlen negatív dolgot tudnék kiemelni, az pedig az epizódok száma, ugyanis az első évad csak tíz epizódból áll, sajnos.
Természetesen ez semmit nem ront az összképen, habár az elhúzódó tennivalók közepette én sem tudtam naprakész lenni, s egyben toltam végig az utolsó két részt.
Ez az a sorozat, amit semmit nem kell (nem is szabad) komolyan venni, s annyira tud rajta szórakozni az ember. A sorozat címe a középiskolai testnevelő tanár testrészére utal, ugyanis Ray övön alul rendesen el van eresztve. Az egykori iskola nagymenője harmincas éveire begyűjtött egy válást, két eléggé elfuserált gyereket, ráadásul háza is leég, így kénytelen egy sátorban aludni. Pénze nincs, ezért elmegy egy tanfolyamra, ahol reméli tanul valamit, amivel több pénzhez juthat. Sokadik alkalommal megfekteti Tanya nevű független költőnőt, aki felháborodása közepette adja az ötletet a férfinak: bocsájtsa áruba legbecsesebb testrészét.

Aki azt várja, hogy kőkemény szex jelenetekben bővelkednek az epizódok, azt ki kell ábrándítanom. Ugyan pikánsabb jelenetek vannak benne, de szerencsére ezek száma kevés. A Tell Me You Love Me című párkapcsolati drámából leszűrhető volt mindenki számára, hogy bizony kemény szex jelenetek nem mentenek meg egy sorozatot, s nem is visz sikerre.

Annak ellenére, hogy a széria központi témája mégis a szex, ahhoz képest szépen háttérbe szorul, s olyan dolgok kerülnek előtérbe, melyeknek köszönhetően az ember tökéletesen tud szórakozni.
Ebben nagy segítség mindenképp a kiváló színészi munka. Elég csak a két főszereplőre gondolni, vagy Ray gyermekeire.

Ray folyamatosan pénzhiányban küzd, így sátorban kénytelen lakni. Ráadásul mindig jön valami, ami még tetézi a problémát. Kezdhetjük a szomszéddal, vagy az “ügyfelekkel”. Ennek ellenére mégsem a depresszív hangulat kap teret, s egy percig sem kell a nézőnek kellemetlenül éreznie magát a karakterek helyzete miatt.

Ugyan az évad második felére kissé eltűnnek a humorosabb pillanatok, de még így is bőven szerethető. Ugyan évadvégi cliffhangert nem kaptunk, de jelen pillanatban áldom is az alkotókat, hisz körülbelül 9-10 hónap múlva fog visszatérni a sorozat, amit egy cliffhangerrel elég nehéz lenne kibírni.
A befejezés valóban nem volt nagy durranás, de nekem tetszett. Nem lehet mindent eldurrogtatni az első évadban, mert akkor mi maradna a másodikban? Kicsit azért csalódtam, mert kíváncsi voltam, hogy milyen képet vágott volna Ray ex felesége, ha ráébred arra, hogy a titkos kamattyért valójában a volt férjének fizetett, igaz, nem közvetlen módon.
Cselekmény szempontjából ez nem valósult meg, de nem is baj. Majd legközelebb.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük