Harmónia!!!???

Egyre inkább biztosabb vagyok abban, hogy jó úton haladok afelé, hogy az idei évre tervezett dolgokat megvalósítsam. Jó pár pozitív dolog történt velem az elmúlt napokban ahhoz, hogy fentieket kijelenthessem egészen biztosan.
Rövidtávú terv volt, hogy fizetés után jó lenne kifesteni a szobámat lévén, elég régen volt már kipingálva, s nem túl esztétikus látvány volt már a fal színe sem. Kaptam pár nap szabadságot, melyből két nap a szobám esztétikussá tételére ment el. Első nap kizárólag festésre ment el az idő, s míg az első réteget hagytuk száradni szépen mindenféle textil anyag végzete a mosásban teljesedett ki. Második nap meg a rendrakásról szólt. Reménykedtem abban, hogy pár óra alatt rend lesz, de sajnálatos módon estig elhúzódott a rendrakás. Harmadnap se tudtam túlságosan kipihenni magam, hisz délelőtti órákban átestem fogászati kezelésen, ami rányomta a bélyegét az egész napra. Persze a fennmaradó szabadidőben meg holdkórost játszottam, ugyanis nem sikerült kipihennem magam.

A hónap közepén pedig szomorúan vettem tudomásul, hogy ismét sikerült túllépni azt az összeget, amit költésre szántam. Így jó pár nap azzal telt el, hogy számolgattam, hogy hogyan is tudnék jól kijönni a fennmaradó pénzemből. Arról nem is beszélve, hogy igencsak rányomta ez a bélyegét a hangulatomra. Szerencsére sikerült megtalálnom a megoldást, így végül sikerült megnyugodnom is. Habár következő fizetésig nadrágszíjam elég szoros lesz. Az elkövetkezendő két hétben pedig munkával fog elmenni ismét az időm java része, s a szabadidőm pedig négy fal közé korlátozódik, vagy pedig ingyenes szabadtéri tevékenységekbe. Így a korábban beszerzett HD tartalmakat is meg tudom tekinteni.
Az viszont örömmel tölt el, hogy hosszú idő után sikerült ismét eljutnom a moziba. Prometheus volt a kiszemelt, amelyben ugyan nagyot csalódtam, de maga a mozizás élménye tetszett. Jövő hónapban is tervezek elmenni, habár még konkrét film nincs, de bízom benne, hogy lesz olyan alkotás, amely majd felkelti a figyelmemet, s amiért érdemes lesz majd beülni. Akkor voltam utoljára strandon, amikor nyári gyakorlatom után elmentem. Ez körülbelül három évvel ezelőtt volt, ha emlékeim nem csalnak. Ott temérdek szabadidőm volt ugyan, de valahogy nem volt kedvem több kilométereket kerekezni azért, hogy strandolhassak, hiszen a helyi strand nem jöhetett szóba anyagi korlátok miatt, amelyet a jegyek megfizetése jelentett. Aztán frissen vizsgázva, befejezve a sulit se sok kedvem volt ahhoz, hogy bicajozzak, hisz legjobban a munkakeresésre görcsöltem rá. Csak úgy, mint tavaly, bár annyiban más volt, hogy addigra már szereztem némi tapasztalatot a munkaerő piacon. Idén már holtbiztos voltam abban, hogy muszáj lesz kijutni, mert az anyagiak lehetővé teszik. Maga a belépő ára nem sok a fizetésemhez képest, viszont elég drága. Ellenben itt van alig negyedórára, így végül emellett tettem le a voksomat. Nem bántam meg, bár a nap általi leégést inkább kihagytam volna.

Következő hónapra is megvannak a programok. Először is a strand elsődleges, oda legalább kétszer szeretnék kijutni a következő hónapban. Emellett pedig szabadságom idejére beütemeztem egy budapesti kiruccanást is, s kíváncsian várom majd, hogy hogyan fog elsülni. Azért bízom abban, hogy jobban fogok járni, mint három évvel ezelőtti fórum találkozón, lévén most elég tudatosan válogattam meg, hogy kivel szeretnék elmenni. Addig pedig még két teljes hetet kell kibírnom. Bízom abban, hogy a terveimet nem fogják gátolni sem anyagiak, sem az időjárás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük