The Office: 6.évad

Érdekes dolog az ízlés. Kisebb-nagyobb különbségekkel, de különbözik másoktól. Van, akinek valami nagyon tetszik, míg ugyanaz a dolog másnak kínzó lehet vagy épp elviselhetetlenül rossz. Nos, íme jó példának a The Office hatodik évada, melyről eléggé hullámzó minőségről szóló kritikák láttak napvilágot, de ezzel ellentétben én például rendkívül élveztem ezt az évadot, s részemről a legjobban sikerült évad a sorozat történelmében. Bár elképzelhető, hogy az érzet csak azért van, mert esetleg egyben, szinte két nap alatt tekintettem meg az évadot.

Attól függetlenül, hogy a The Office – ugyan nem hagyományos módon, de – sitcom, ahhoz képest rendkívül elüt az átlag ilyen műfajú sorozatoktól. Mindig képes megújulni mind történetileg, mind karakterileg, s erre megint csak tökéletes példa volt a hatodik évad, amely szinte rögtön ott folytatódott, ahol az előző évad abbamaradt.

Tehát a hatodik évad ott folytatódott, ahol az ötödik évad abbamaradt. Az előző évad egy rendkívül jó átívelő szálat kezdett meg a szezon végén. Ugyan konkrétan mondat formájában nem hangzott el, de ezek nélkül is tökéletesen tudatosították a nézőben, hogy bizony a Jim – Pam páros bizony gyermekáldás elé fog nézni. Természetesen hozzátartozik az igazsághoz, hogy elsősorban muszájból került be ez a szál hisz, aki kicsit is jártas a sorozatok világában az tudja, hogy Pam megformálója az életben valóban gyermekáldás elé nézett. Így két megoldása volt az íróknak: vagy beleírják a sorozatba, vagy pedig egy időre nyugdíjazzák a karaktert. Az évadok alatt viszont olyannyira sikerült a páros összehozni, hogy a legjobb döntés minden bizonnyal eme esemény beírása a sorozatba volt a legjobb döntés részükről.
Ami számomra a legnagyobb pozitívum volt, hogy a terhességet nem húzták el egész évadon keresztül, hanem évad vége felé lezavarták egy dupla epizód keretében, s nem évadzáróként kaptuk meg. Emellett természetesen még inkább pozitív dolog, hogy szintén nem húzták egész évadon az esküvőt, hanem az évad elején remek körítéssel szintén dupla epizóddal lerendezték. Így a készítőknek maradt elég ideje arra, hogy szépen felépíthessék az évadot, amelynek tulajdonképpen főbb, átívelőbb szála nem is igen volt, mint ahogyan az előző évadoktól megszokhattuk.

Komolyabb átívelő szálak nem voltak az évadban. Személy szerint én ennek rendkívül örültem, mert így tényleg egy elég érdekes évadot kaptunk, továbbá rendkívül sok változást eszközöltek a sorozatban. Először is tökéletesen bevitelre került a gazdasági válság, mely természetesen érintette a Dunder Mifflin-t is, hisz a cég az évad folyamán csődbe ment. Érdekes dolog volt ez az évadban, hisz kíváncsi voltam, hogy vajon a készítők ezt hogyan is fogják megoldani. Szerencsére nem éltek a klisékkel, így végül az a megoldást eszközölték az alkotók, hogy a céget egy nyomtató és faxgépeket értékesítő cég a Sabre felvásárolja, de mivel egyetlen egy normálisan és termelékenyen működő ág aScrantoni kirendeltség, így az hellyel-közzel, de érintetlen marad.
Ennek megfelelően kaptunk új karaktereket. Előző évadban lépett be Erin, akinek karaktere olyan szinten lapos én unalmas volt, hogy csak ebben az évadban tűnt fel, hogy ő egy új karakter lenne méghozzá az előző évadból. Nem tudom mit akarnak kezdeni vele a készítők, de valahogy az évadban sokszor éreztem azt, hogy ő bizony egy orbitális nagy mellényúlás a  készítőktől. Emellett még kaptunk egy-két új karaktert a szezon folyamán, de kizárásos alapon csak az új igazgató volt képes működni az újonnan behozott karakterek közül.


The Office aztán tudott olyan évadzárókat rittyenteni, hogy az átlag néző csak néz egyet. Sajnos az idei évad egyik legnagyobb negatívuma – talán a sorozat történelmében is -, hogy a hatodik évadban ez elmaradt. Persze akadtak próbálkozások szép számmal, de valahogy az idei eléggé döglöttnek bizonyult. Ha maga a sorozat nem lenne elég jó, nem lenne elég vicces a hatodik évad zárása után semmi, de semmi nem lenne hatással rám, ami miatt ismét le kellene ülnöm a sorozat elé.

Ettől függetlenül természetesen maga az évad egy-két negatívumtól eltekintve hozta azt a szintet, amit már megszoktam és elvártam. És természetesen nem kérdés, hogy a hetedik évadnak is nekiülök, ami sajnos az utolsó aktuális évad eddig.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük