The Office: 4.évad

Dübörög a nyár, s sorozatok között pedig az uborkaszezon. Új epizódok nem igen vannak kedvenceimből, hisz azok jelenleg nyári szünetüket töltik. Újdonságra kiéhezve kezdtem bele június végén a The Office-ba, amit eddig nem bántam meg, s immáron a negyedik évaddal is végeztem.

Nyár egyik legkellemesebb sorozatdarája kétség kívül maga a széria, mert egyszerűen nehéz lekattanni róla, s néha bizony azon kaptam magam, hogy már ideje lenne aludni, vagy épp enni, mert egy tucat epizódot megnéztem, holott csak egyet, vagy kettőt akartam.

Az The Office nem átlagos sitcom. És épp ebben rejlik a zsenialitása, s szerethetősége. Minden bizonnyal, ha tucat sitcom lenne feltehetően nem lenne olyan sikeres, mint amilyen tulajdonképpen lett az évek alatt.
Rendkívül jól bánik a karakterekkel, s képes változásokat is eszközölni, ami eddig kivétel nélkül bejött. Más sitcomok bizonyos lépéseket nem tudnának megtenni, mint amit a The Office mindenféle minőség és nézettségromlás nélkül meg tudott lépni.

A negyedik majdnem ott folytatódik, ahol az előző abba maradt. A harmadik évadban érkező új karakterekből a negyedik évadban már csak egyet tartottak meg az alkotók, méghozzáAndy karakterét, aki az évadban kissé háttérbe került, pedig az előző évadban rendkívül odatette magát.
Az évad kicsit különbözött az előzőektől, ugyanis több olyan epizód volt, aminek cselekménye átívelt két epizódon keresztül. Hatalmas nagy kavarodásban voltam ezzel kapcsolatban, ugyanis az anyacsatorna ezeket az epizódokat két részletben adta le, míg a DVD és Blu-Ray lemezekre ezek egy teljes, 42 perces epizódként került rá. Így nem is értettem, hogy a merevlemezemre került évad miért is 14 epizódos, amikor bőven 19 epizódnak kéne lennie. Pont ezek az epizódok azok, amik lazán megoszthatják a nézőket. Nálam ugyanis akadt olyan 42 perces epizód, ami kissé vontatottnak tűnt, s elég lett volna egy húsz perces epizódba belesűríteni a dolgokat. Ez akkor okozott nekem gondot, amikor valahol elkezdtem érezni az adott epizód megtekintése közben, hogy ennek már rég vége kellett volna, hogy legyen.

Külön kiemelném, hogy a széria milyen jól bánik a karakterekkel. Nem csak pozitívum, hogy képesek őket frissíteni, miközben korábbiakból távozhatnak, illetve háttérbe kerülhetnek. Hanem egy-egy karakter körüli változást is simán be tudnak illeszteni a szériába anélkül, hogy az adott szereplő kiírásra kerülne. Jó példa volt a harmadik évad cselekményszála, de a negyedik évadban is alkalmazták ezt a módszert példának okáért Ryan-nél, aki hiába került át másik pozícióba, s kirendeltségre mégis a szériában maradt.

Az évadzáró viszont eddig a sorozat történetében a legjobbnak bizonyult. Nekem legalábbis. Érdekes szituációkba kerültek a karakterek, így kérdés az, hogy vajon közülük mennyien fognak visszaköszönni majd a következő évadban.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük