The Office: 5.évad

Az idei nyár egyik legjobb döntése volt sorozatdarának választani a The Office-t. Ugyan van pár nehézség megtekintés kapcsán (az epizódok beszerezése HD-ban, ugyebár), de ezeket az akadályokat rendkívül gyorsan át tudtam hidalni, így folyamatosan hozom szintre magamat. Elég jól haladok vele, hisz már az ötödik etapot is sikerült magamévá tennem. S bizony azt kell mondanom, hogy eddigi legjobb évad a sorozat történelmében.

Érdekes, hogy mégis kimaradt az életemből a széria, pedig már az első epizódok alatt megmutatta, hogy ez bizony az én sorozatom. Természetesen hangulattól is erősen függ, de ha olyan kedvemben vagyok bizony elég könnyen rá lehet kapni az epizódokra, s néha azon kapom magam, hogy egy-két epizódot akartam megnézni, de valahogy sikeresen lett belőle nyolc-kilenc.


Az előző évad zseniálisan végződött. Végre akadt a sorozat történelmében egy olyan évadzáró, amin tényleg csak pislogni lehetett. Hogy őszinte legyek én már régóta untam már az Angela-Andy-Dwight szerelmi háromszöget. Azonban az előző évad befejezése végre felvillantotta a lehetőséget, hogy a következőben ez végre rendesen górcső alá fog kerülni. S bizony került is, de természetesen előtte még jó pár poénforrás alapját képezte, hogy aztán valahol az évad közepe előtt ez a szál tökéletesen elvarrásra kerülhessen.

Az évad valahogy sokkal összerakottabb, merészebb és szórakoztatóbb volt, mint az elődeik. Végre tényleg úgy éreztem, hogy minden karaktert kihasználnak, habár ebben az etapban is sikerült jó pár karaktert háttérbe szorítani. Tény, viszont ennek ellenére mindenkinek sikerült az évadban megfelelő szerepet kapnia.
Ez az évad kifejezetten a kedvencemmé nőtte ki magát, hisz a készítők rendkívül jól bántak a sorozatban rejlő potenciállal. Szó se érje a ház elejét, eddig is remekül bántak vele, de az ötödik évadban bizony kimutatták a foguk fehérjék. Eddig csak meg-meg mosolyogtam egy epizódot, addig ebben az évadban tele volt olyan epizóddal, amiben tényleg el is nevettem magam. Kiemelnem a tűzvédelmi epizódot, melynek már a nyitánya is olyan zseniális volt, hogy jómagam is csak ültem a tévém előtt és nem tudtam abbahagyni a nevetést.

Az évad egyik legnagyobb pozitívuma volt, hogy a régóta húzódó Dwight-Angela kapcsolatra fény derült mindenki számára, továbbá a Dwight-Andy-Angela szerelmi háromszög szépen felbomlott, s egy-két epizód alatt el is múlt az utóhatása, így az évad második felében már ennek a történetszálnak nyoma se volt. Ellenben jobban előtérbe került Michael, akinek magánélete és karrierje hullámvölgyét követhettük végig. Rendkívül jól eltalált helyzetekkel tarkítva kaptunk remek megvalósítást, s bizony ezek jól is sültek el, s még semmiféle negatív utóhatást sem tapasztalhattunk. Egyszerűen zseniális volt minden perce, habár az előző évadban belépő egy-két új karakter is lapátra került ebben az etapban.


Az évadzárás szintén zseniálisra sikeredett, s örülök annak, hogy egy nyári dara közepén tartok, s igazából bármikor megtekinthetem a hatodik évad nyitányát.
The Office-ban talán épp az a nyerő, hogy nem átlagos sitcom. A karakterek eltűnhetnek epizódról epizódra, évadról évadra, de jöhetnek újak is. Emellett pedig az ember mindig számíthat valami váratlan fordulatra. Lehet az kínos, vicces vagy épp meglepő fordulat. Ilyen talán az ötödik évad zárása is, amely hagyományos húsz perces epizód volt, mely a sorozatra jellemző stílussal kezdődött és eléggé nagy meglepetést tartogatott a végére.

Örülök annak, hogy az ötödik évad is – csak úgy, mint a többi – megerősített abban, hogy nem volt rossz választás bepróbálni a szériát még akkor se, ha nem kis epizódmennyiséget kell magamévá tennem. Nem hiszem, hogy hatodik évad csalódást okozna nekem, de természetesen nem is maradhat ki.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük