The Office: 2.évad

Rekordidő alatt tettem magamévá a The Office második évadát. S bizony be kell látnom, hogy egyik legnagyobb hibát követtem el, amikor a Viasat3-on elkapott epizódok után nem ültem neki normálisan a sorozatnak. De ugye, ami késik az nem múlik, így hát erőt vettem magamon múlt héten, s szépen elkezdtem begyűjteni az epizódokat.
Sajnos az első évad pusztán hat epizódból állt, így a benne rejlő lehetőségeket csak felszínen kapargatta az előző etap, így a második évadra igazán felfejlődött a sorozat, s bizony kenterbe verte az előző évadot.

Az első évad rövidsége miatt sajnos jó pár karakter nem mutatkozott meg igazán az első etapban. De szerencsére a második évadban a készítők odatették magukat. Így végre a többi karakter is előtérbe került. A legpozitívabb részemről mindenképp az, hogy minden karakter más és más, nem egyfajta sík jellemekről beszélhetünk, mint más sorozatok esetében.

Természetesen a legtöbb szórakoztató pillanatot továbbra is Michael-Dwight páros adja, bár az ő jellemük már az első évadban is megmutatkozott. A második évadban előtérbe került, s végül az évad végén kiteljesedett – s ezzel valamilyen “cliffhangert” is elhozva – Jim-Pam féle kapcsolat. Bár nem igazán örültem volna neki, ha ezt a szálat még jó pár évadig elhúzzák. Bár tény, hogy ebben is sok potenciál volt.
Annak viszont örülök, hogy az első évadhoz képest előre léptek, s az előző etapban azokat a karakterek is előtérbe hozták, amelyek tulajdonképpen a háttérben tevékenykedtek. Ilyen például Ryan vagy Angela karaktere. Utóbbi rendkívül hozza a karót nyelt dolgozót.

Az áldokumentum-féle formátum a széria esetében viszont tökéletesen működik. A jelenetek közti “interjúk” továbbra is szórakoztatóak, s figyelembe véve azt, hogy korábbi karakterek is előtérbe kerültek még inkább fejlődtek ezen a téren.
Az évadban természetesen komolyabb főszálunk nem volt, ellenben a karaktereket jobban merték mozgatni a készítők. Munkahelyi románcok tömkelege fogadott minket a második etapban, s melyek között volt olyan, amin megdöbbenhettünk, s volt olyan, amelyről már régóta sejtettük, hogy mi van kialakulóban.

Kezdetben természetesen alább hagyott a lendület a második évaddal kapcsolatban, hisz volt pár érdektelen epizód, azonban ezeket többnyire sikerült később felülmúlni. Természetesen kérdéses még számomra, hogy mennyi potenciál lehet még a sorozatban, de úgy hiszem, hogy még pár évadig kitart a lelkesedésem. Lévén, hogy kényszerszüneten vagyok, s egyébként sincs másfajta dolgom, így feltehetően még a júliusi hónapban sikerül magamat szinte hoznom a szériával.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük