Hellcats – Pilot (1×01)

Idén jó pár új sorozatba akarok belekezdeni temérdek szabadidőmnek köszönhetően. Ahogyan eddig is biztosan lesz olyan, aminek már az első epizód után búcsút intek (vagy évad közben). Ha már esélyt adok, akkor legyen már valami nyoma is. Szóval az évadkritikák mellett helyet kapnak az új sorozatok Pilot, azaz a bevezető epizódja.

Idén az amerikai országos csatornák közül a The CW volt az, amely korán elkezdte a 2010/2011-es évadot. Rögtön két újoncot és egy visszatérőt időzített erre a hétre. Nekem a leírás, s a poszterek elegendőek voltak, hogy az egyiket nagyon várjam a másikat pedig megtekintés után írjam le végleg. Nos a Hellcats épp az utóbbiba tartozik.
Azt kaptuk, amit már korábban is sejtettünk: egy hatalmas nagy “csöcs-sorozatot”. Mert nagyjából ennyiből össze is lehet foglalni miről szól a sorozat, amelynek középpontjában ugye a Hellcats nevű pom pom csapat áll(na). Egyelőre a csatorna örülhet, hisz a felvezetésre lazán rápakolt a sorozat, s csatorna szinten is jól hozott. Persze ez csak az első epizód volt, ami ráadásul ismétlések ellen ment. Feltehetően évad közepén beleáll a földbe.

Az nem lehet kérdés, hogy a sorozatot nem a nagyszerű történettel és a mélyenszántó gondolatokkal akarják eladni. Szokásos marketinghúzás, hogy egy gyakorlatilag semmiről szóló, részben tucattörténetet próbálnak eladni jó nőkkel vagy jó pasikkal. Vagy épp mindkettővel egyszerre. Persze az ilyen próbálkozások többnyire később bebuknak. Hogy a Hellcats meddig fogja húzni nem tudni. Mert már ott megbukott a sorozat nálam, hogy még azt az egyetlen dolgot sem tudják jól csinálni a készítők, amivel eladható lenne – vagyis lehetne – a sorozat.

A történet pofonegyszerű: adott egy lány, aki ki nem állhatja a pom pom lányokat. Azonban egy nap rá kell jönnie, hogy anyagi gondjai támadtak, s egyetlen lehetősége van ösztöndíjra, ha beáll ő is a pom pom lányok közé. Tehát mély mondanivalóról ne is álmodjunk. Ezzel se lenne baj, mert ugye ilyen filmnél, sorozatnál ugye a főszereplőnek kell(ene) eladnia a produkciót. Azonban már itt le is lehetne szavazni, mert bizony a főszereplőnk nem egy szépség. Arcát mint ha baltával faragták volna. Megfelelő mellmérettel sem rendelkezik ahhoz, hogy lazán tudjon nyálat csorgatni. De azért egy halovány anorexia hátszél azért befigyel. És sajnos ez szinte el is mondhatjuk az összes női szereplőre is. A férfiakat már ki is hagyom, mert azok még említésre sem méltóak. Ami viszont megint csak gáz, hisz a csatorna a sorozattal elvileg a nőket célozná meg, s gondolom a heteroszexuális többségre akar(na) hatni, nem pedig a leszbikusokra.

Mindegy egyes mozzanat teljesen kiszámítható. Nem is várhatunk mást, hisz az egész üres. Meg merem kockáztatni, hogy valami koppintás-féle lehet, melynek célja egy Hajrá csajok!-féle sorozat. Nos már a kezdeteknél bebuktunk, mert ugyan a film középszerű volt, de az még egyszeri nézésre is szórakoztatóbb volt, mint a sorozat bevezető epizódja.

Tehát mivel is állunk szemben?
Történet az nincs. Vagyis van, de kiszámítható, innen-onnan összefarigcsált valami. A zene szintén borzalmas. Ráadásul egyetlen egy értékelhető szereplő sincs benne. Poénok erőltetettek. Tehát gyakorlatilag 40-42 perc tömör ürességet kaptunk, amiben egyetlen egy olyan színész/színésznő sincs, akiért legalább csorgathatnánk a nyálunkat. Részemről ennyi volt a sorozat.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük