How I Met Your Mother: 5.évad

Ez is megvolt. Szép sorjában, de a sitcomok is kivonultak idén. Az első, amelytől búcsút vettem az épp a How I Met Your Mother (magyar keresztségében Így jártam anyátokkal) mely ötödik éve van képernyőn, s az idei aktuális évadban már megléptem a 100. epizódot is, amelyet a sorozathoz méltóan ünnepeltek meg a készítők. Már három évad kapásból lement, amikor én elkezdtem nézni a szériát. Bevallom azonnal berántott. Azt mondom, hogy három tökéletes évadot tudhatunk magunkénak. Mint ahogyan az lenni szokott, általában a szériák egy idő után elfáradnak és/vagy a nézőnek unalmas lesz. Nem várja úgy epizódokat, lazán kimarad egy, ha a sors úgy hozza. Bár, a net világában elég nehéz egy epizódot is kihagyni, hisz nem a TV-ben követjük nyomon kedvencüket.
Ez a hullám sajnos elérte a How I Met Your Mother-t is. Ha válaszolnom kéne, akkor azt mondanám, hogy valamikor a negyedik évad közepe tájékán kezdett nálam zuhanórepülésbe, ami még úgy néz ki, hogy nem állt meg. Sajnos ezt tetézte az ötödik évad, s én nyugodtam ki merem jelenteni: a How I Met Your Mother – ha nem is teljesen, de – kifulladt. Abbahagyni nem fogom, hisz még nem ment át a széria a “nézhetetlen” kategóriába, s eddig is csak egyetlen egy sorozat volt, amit végleg abbahagytam (Kyle XY-ról van szó). Míg annak idején a széria kihagyhatatlan volt, sírva röhögős, addig az új évadok már csak szimplán fapofával végignézősbe ment át. Kár érte, nagyon kár.
Alapkoncepció ugyebár ismert: Ted Mosby valamikor 2030 környékén elkezdi mesélni gyermekeinek, hogy hogyan is ismerkedett meg anyjukkal. Azóta eltelt 112 epizód, azaz hozzávetőleg 2200 perc, tehát 37 órányi játékidő. Eddig annyit sikerült tudni a titokzatos anyukáról, hogy sárga esernyője van, s Ted Mosby egyetemi óráján jelen volt. És persze volt neki egy lakótársa is, akit ugye Ted majdnem megfektetett (vagy megfektette csak nem emlékszem? Hmm.. Lényegtelen).

Az évadra leginkább az egy helyben topogás volt jellemző. Az nem kérdés, hogy a Barney-Robin szál betett rendesen a szériának, ráadásul a Marshall-Lilly párossal sem tudnak szinte semmit kezdeni a készítők. Annak idején a Friends remekül kombinált a magánéleti szálakkal úgy, hogy évadok teltek el azzal, hogy egyesek összejöttek, szétmentek, gyermekük lett, s érdekes módon nem vesztett a varázsából, sem pedig a humorából. Ellenben a How I Met Your Mother már lassan másfél éve egy helyben áll, s semmi izgalmasat nem tud felmutatni, s csak elvétve akadt olyan epizód, amire az lehet mondani, hogy megállja a helyét.

És akkor jön a híres 100. epizód, ami talán az évad egyik leggyengébb epizódja címet lazán kiérdemli. Mert sajnos nekem egyáltalán nem jött be. A karakterek már koránt sem viccesek, s talán még Barney karaktere az, amelyik el tudja még vinni a szériát a hátán.
A másik pedig ami nem tetszik az egyértelműen a sok homoszexuális utalás. Ugye amióta a Barney-t alakító színész nagy nyilvánosság előtt vállalta másságát, azóta a sorozatban megjelentek az effajta poénok, amikért azért nem nagyon voltam oda. Igazából még a light-os kategóriába sorolom őket, de azért remélem nem lépnek meg egy ilyen szálat, mert ebben a sorozatban nem működne.

A következő évad is nézős, de csak egyben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük