The Walking Dead: Dead City – 1×01 (Pilot)

The Walking Dead valódi franchise lett a sorozatvilágban. Az alap koncepció remekül működött és fejlődött pár évig, de utolérte a sorsát, s egy idő után már inkább idegesítővé vált, hogy az egész egyfajta apokaliptikus szappanoperává nőtte ki magát. Történettel sokszor nem azért nincs tisztában az ember, mert olyan régóta képernyőn volt az alap sorozat, hanem véleményem szerint nagyon sokan már unták, s olykor már le sem kötötte a figyelmüket. Tény és való, hogy muszájból pótoltam be az alap sorozat maradék évadjait, de mindenképp akartam tenni tiszteletkört a mellék sorozataival is, hátha alapon. Eddig sajnos nem működtek.

Az alap sorozat nagyon keményen kezdett, s ez elég meghatározó volt véleményem szerint mindenki számára. Tudott fejlődni, s ez a nézettség is bizonyította. Egy idő után a karaktereket elkezdték kiírni, s hiába sok történeti oka a halál volt már nem tudtak semmi megdöbbentőt letenni az asztalra, hiszen már a néző hozzászokott. A bővített epizódszám sem tett jót véleményem szerint az alap sorozatnak, mert az egész egy zombis szappanoperába váltott át. A spinoff szótól sokszor elkap a rossz érzés, mert ha valamit szeretnék megnézni, akkor azért elgondolkozok azon, hogy vajon mennyire is tud az ember becsatlakozni úgy, ha mondjuk a korábbi alkotásokat nem akarja vagy nem tudja megtekinteni. Az alkotók itt valamennyire törekedtek arra, hogy bárki be tudjon lépni ebbe a világba, de sajnos eléggé laposra sikerült a nyitány arról nem is beszélve, hogy aki a fő sorozatot végig nézte annak minden bizonnyal unalmas lehet az, hogy már megszámolni sem, hogy hányszor vágtak be későbbiekben jeleneteket a korábbi sorozatból emlékként.

Az alap koncepció a zombikra fókuszált elsősorban, s a karakterek tudtak működni úgy, hogy ugyan a játékidő jelentős részében őket mutatták, de egyfajta mellékszereplőként tündököltek. Egy erős váltásnak köszönhetően pedig ők kerültek képbe másokkal folytatott konfliktusaik alapján. Itt is ment tovább az a megoldás, hogy a holtakat ugyan mutatták, de olyan érzete támad a nézőnek, mintha az egészet muszájból tették volna, mert végső soron, ha a címet alapul vesszük, akkor nekik kellene főszereplőnek lenniük.  A melléksorozatok úgy néz ki csak akkor lennének működőképesek, ha az alapsorozatból hoznak karaktereket. Ide is gyorsan betettek kettőt, akik elég viccesen hatottak végül az egész bevezető rész alatt. Ennek oka pedig az volt, hogy tulajdonképpen hiteltelenné tették a fő sorozat lezárását, ahol valamennyire megbékéltek egymással, s most pedig ismét felcsendült a kettejük közötti ellentét.

Elfáradt ez a franchise, s sajnos a régi karakterek sem tudnak már működni. Igazából a látványvilága sem sikerült túl jóra, s már a felénél tudtam, hogy ha épp nem lettem volna kicsit álmos nagy valószínűséggel mást kezdtem el volna nézni. Ez így nem lett korrekt, s sajnos azt kell mondanom, hogy korántsem szórakoztató alkotás már. Kár érte, de részemről nem lesz folytatás.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük