Jurassic World: Camp Cretaceous: 4.évad

Magyar cím: Jurassic World – Krétakori tábor

Mi történik akkor, ha valami sikeres lesz legyen szó akár sorozatról vagy filmről? Egyrészről az alkotók és a stúdió sokszor sok mindent elkövet, hogy lehetőleg legtöbb pénz jöjjön vissza belőle. Ha az adott koncepció alkalmas rá, akkor pedig majdnem biztos, hogy egy egész franchise alakulhat. Azért nem rémlik nekem, hogy régebben a készítők ennyire rá lettek volna cuppanva, hogy ha valami sikeres lesz, akkor minél több mindent készítsenek. Azt természetesen nem kell mondanom, hogy legtöbbször nem befejeznek valamit, hanem elfogy az érdeklődés, esetleg nem termel elegendő pénzt, vagy pedig simán anyagilag és kritikailag megbukik az adott franchise. A Jurassic Park hatalmas siker volt annak idején, amely két folytatást is megélt. A harmadik már tény és való, hogy elég vegyes érzelmeket keltett bennem, és azért a mozipénztáraknál se szerepelt túl jól. Nagyjából több, mint tíz év kényszerpihenő elég volt, hogy Jurassic World néven ismét feltámadjon a franchise, amely azért sikeresebb folytatásokat élt meg, mint az eredeti trilógia. Persze magával hozott mindent, amit kellett. És azt is, amit nem. Pusztán rajongásomnak köszönhető, hogy a Netflix animációs sorozatának a negyedik évadát is megtekintettem. 

De minek? Mondjuk az tény, hogy könnyű “végig szaladni” rajta, ha mondjuk húsz perces epizódokról és 11 részes évadról beszélünk. Azonban tény, hogy annyira nem fogott meg az animációs megoldás, mint ahogyan sokakat. Továbbá ismételten egy egész évad került fel online tárhelyekre, így aztán az ember nagyon könnyen magaévá tudja tenni, aminek többnyire van egy problematikája, ami pedig abban rejtőzik, hogy konkrétan alig vagy semmire nem emlékszik már az előző évadokból. Velem is ez történt meg, hiszen konkrétan azt sem tudtam miről van szó, így meg kellett néznem egy előzetest, hogy nagyjából képben legyek. 

Konkrétan továbbra is ott tartok, hogy már maga az animáció minősége is taszít, így aztán elég nehezen lehet ezt elfogadni. Mindezek mellett pedig egyetlen egy karakter sem szimpatikus nekem, így aztán konkrétan semmi élvezni valót nem igazán találok benne. Azért még kitartottam a széria mellett, de tény, hogy ha lesz folytatás elég kevés esélyét látom annak, hogy nekiüljek majd, és megnézzem. Eddig igazából nekem steril érzeteim voltak a szériával kapcsolatban, de sajnos a negyedik már konkrétan élvezhetetlen fázisba került. Nekem ezzel kapcsolatban az volt a problémám, hogy gyakorlatilag olyan cselekményszálat tettek bele, ami már szerintem nem bír el a franchise, és tényleg elég idiótára is sikerült a megalkotás. 

A szériát sajnos nem tudom ajánlani senkinek. Még rajongóknak sem. Talán kisgyermekek azok, akik tudnak rajta szórakozni, hiszen szinkronos változatban is elérhető a sorozat. Azonban én úgy döntöttem, hogy amennyiben lesz egy ötödik évad, akkor azt már nem fogom megtekinteni. Részemről itt befejeztem ezt a sorozatot. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük