Finch (2021)

Magyar cím: Finch

Ha filmekről van szó, akkor bizony sokszor elég nehezen veszem rá magam, hogy megnézzem azt, ami a felkeltette a figyelmemet. Már ott kezdődik a probléma, hogy kevés az, amelyik felkelti a figyelmemet, s mivel a járvány “gyönyörűen” elintézte a mozikat (is), így sokszor a filmek megjelenéséig kell várni. Azonban ekkor szembesülök azzal, hogy olykor bizony elég nehezen állok neki, hiszen szembe kell néznem a szabadidőm korlátozottságával is. Az év vége felé pedig a fennmaradó szabadságokat mindenképp ki kellett adni, így aztán mivel ezt most kaptam meg úgy döntöttem, hogy pár filmmel felzárkózok. Ilyen volt első körben a Finch

Az alapkoncepció szerint a föld ózonrétegét elpusztította egy napkitörés, melynek következtében olyan erős a napsugárzás, hogy élőlény számára pár másodperc elég, hogy ropogósra süljön. Nagy elvárásokkal nem ültem le a film elé, de az alapkoncepciót alapul véve azért kíváncsi voltam, hogy Tom Hanks vajon hogyan is fog remekelni majd. Több helyen kapott családi film megjelölést, de ezt én nem tartom helyénvalónak. Inkább drámának. Hiszen nem igazán érezném családias hangulatnak egy olyan filmet, melynek címszereplője épít egy robotot azért, mert miután véget ér haldoklása legyen, aki vigyáz a kutyájára. 

Fentiek ellenére viszont azért azt gondolom, hogy egy posztapokaliptikus világ mindig érdekes lehet, és ebből a szempontból el lett találva az emberiség sorsa. Még úgy is, hogy konkrétan egy színészt láthatunk az egész filmben. Azonban tény, hogy némi hiányérzetem maradt, mert azt gondolom a körülményeket, és a környezetet sokkal jobban bemutathatták volna, valamint több szereplőt is belerakattak volna. Ha már a jelenbe nem fértek bele, akkor egy visszatekintésbe szerintem igen. 

Nem mondom rossznak a filmet inkább közepesnek. Ez leginkább annak is köszönhető, hogy konkrétan semmilyen elvárás nélkül ültem le elé, és néztem meg. Világot nyilván nem fog megváltani, de egyszer szórakozni azért lehet rajta. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük