Lamb (2021)

Ha filmekről van szó, akkor egyre nehezebben ülök be új alkotásokra. Leginkább azért, mert nagyon sok már az előzeteselnék elvérzik, vagy ha mégsem, akkor filmnézés közben. Azonban többször szembe jött velem a Lamb nevű ír horror, így akármennyire is nem voltam rá vevő, de már annyira untam magam, hogy végül úgy döntöttem, hogy bepróbálom. Abból a szempontból mindenképpen szerencsém volt, hogy ezt akkor tettem meg, amikor több napom volt szabad, így kevésbé bántam meg azt hogy nekiültem. 

Az alapkoncepció szerint egy pár a hegyekben él és állattenyésztéssel foglalkozik. Innen indul az alapfelállás, amikor is egy érdekes jövevény érkezik a világra. Az első húsz percben bevallom totátisan el voltam veszve a részletekben, hiszen nem nagyon értettem, hogy mi is az alap felállás. Leginkább azért, mert nem is nagyon mutatták, és azért némi nehézséget jelentett, hogy a felirat volt angol nyelvű, de a szinkron nem.
Mivel volt elég időm, így szerencsére nem jelentett kihívást, hogy végig nézzem a filmet.  A szereposztással komolyabb bajom nem volt, és a látványvilág sem okozott nekem gondot. Azonban tény, hogy meglepő volt, amikor végre a kamera előtt is látványossá vált, hogy miért is számít különlegesnek az új szülött bárány. 

Nagyjából a film közepénél szembesültem vele, hogy mi is a bárány tulajdonsága, amely magával ragadta a párocskát. Nem mondom, hogy sokkoló volt, de azt sem mondom, hogy sablonos. Mindenesetre elég érdekesen lett találva, főleg ha azt vesszük alapul, hogy nagyon sok mindenre nem kaptunk magyarázatot. Ami talán folytatásért is kiáltana. 

Ha a műfaját nézem, akkor elég sablonosnak, és felszínesnek mondanám a filmet. Amolyan egyszer nézősnek, amit egy unalmas estén érdemes betenni, ha már nincs már más néznivaló. Én ugyan nem bántam meg, hogy megnéztem, és tényleg érdekes befejezése volt, de az én véleményem, hogy ennél talán lehetett volna sokkal jobb is. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük