Borats American Lockdown and Debunking Borat: 1.évad

Középiskolás koromban véletlen volt, hogy rátaláltam a Borat című filmre. Ennek oka leginkább az volt, hogy annak ellenére, hogy mennyire szerettem a filmeket azért mégsem voltam teljesen képben az épp aktuális trendekkel, és kedvencekkel. Főleg úgy, hogy a tucatfilmek kedvelői voltam. Ez is közrejátszott abban, hogy bemutatása után évekkel sikerült megtekintenem a filmet, amely ugyan tetszett, de eddig összesen kétszer néztem meg. Ugyanis annak a filmnek tartom, amelyet egyszer meglep, majd még egyszer muszáj megnéznem. Elég hosszú idő telt el mire folytatás született, s bevallom ha ismételten nem olvastam volna filmes híreket, akkor simán elmentem volna mellette. Ugyanígy van ez a sorozattal is, amely összesen nyolc epizódból állt, és bevallom rá kellett keresnem a második részre, mert már nem is emlékszem arra, hogy megnéztem tavaly. 

Azt gondolom, hogy nem volt olyan ember, akinek az életét nem határozta volna meg az elmúlt két év, melyet a koronavírus árnyékában töltöttük. Még akkor sem, ha az illetőnek egyetlen egy ismerőse, vagy rokona nem betegedett meg, s az állását sem vesztette el, vagy változtattak rajta. Elég csak a kötelező maszkviselésre, s rengeteg szórakoztató helyiségre gondolni, amit bizonytalan időre bezártak. Akadtak olyan franchise-ok, amelyet nem foglalkoztak a világméretűvé váló járvánnyal, de akadtak olyanok is, amelyek beleírták a koncepcióba. A Borat egy elég érdekes koncepció alapból is, főleg ha alapul vesszük mennyire polgárpukkasztó volt az első része, amelyhez a folytatás sajnos nem tudott felérni. Szerencsémre nem is nagyon emlékeztem a folytatásra, s nem is óhajtottam megtekinteni, de  a sorozatra mindenképpen beneveztem. Amelyről sajnos az a véleményem, hogy talán még a második részt is sikerült alászárnyalnia.
Az alapkoncepció szerint címszereplőnk elhagyja otthonát, s ismét Amerikába látogat, hogy megtalálja az elszökött lányát. Ehhez viszont nem sok esélyt lát, mint összeköltözzön két férfivel, akik elég mélyen foglalkoznak az összeesküvés elméletekkel. Azt gondolom, hogy mindenki találkozott ilyen hírekkel, vagy hozzászólásokkal különböző cikkek kapcsán, így azt gondolom nem meglepő, ha ez volt a központi témája az új alkotásnak. Az első részt még közepesnek mondanám a maga fél órás játék idővel, de aztán jött a meglepetés, hogy a maradék epizódok összesen hét percesek. Ennyi időbe pedig nem sok minden fér bele.

Ha visszagondolunk, és megnézzük, hogy mekkora médiacirkusz alakult ki, és mennyi mindent lehetett olvasni az interneten, akkor azt gondolom ez a franchise akár tökéletes is lehetett volna arra, hogy ezt a témakört jól kifigurázza. De sajnos ez nem így történt. Ugyanis a címszereplő kizárólag az első részben tűnt fel, s korábbi mellékszereplőkből egyik sem társult hozzá. Mindezek mellett pedig azt kell mondanom, hogy nekem koránt sem volt szórakoztató, hogy számomra ismeretlen színészek próbálnak egy korábbi sikeres film farvizén elúszkálni. Ebből a szempontból pedig totál megdöbbenés volt nekem, hiszen még előzetest és leírást sem tettem magamévá, hogy legalább felkészüljek arra, hogy mi is fog majd rám várni. 

Nem mondom azt, hogy élvezhetetlen lett, hiszen akkor hazudnék. Azonban azt kell mondanom, hogy eléggé érezhető volt az, hogy a korábbi sikereket igyekeztek az alkotók meglovagolni, így szinte öröm volt számomra, hogy csak hét percesek a fennmaradó részek, mert ezt fél órában nem biztos, hogy el tudtam volna viselni, és végig tudtam volna nézni. Az mindenesetre biztos, hogy nem óhajtom folytatni, már ha lesz folytatás, és újra megtekintés is ki van zárva teljesen. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük