South Park: Pandemic Special

Azt hiszem kevés olyan ember van, aki ismerné a South Park-ot, akár nézője a sorozatnak, akár nem. Mindenesetre nem semmi, hogy honnan indult a széria, és mekkora utat járt be, s talán az is elmondható, hogy tulajdonképpen már vannak olyanok, akik ezen nőttek fel. Nem is meglepő, hiszen a sorozat már több, mint húsz éve a képernyőn van. Ugyan nem tudok semmit a háttérről, de erős csúszásban van a következő évad, amely ismereteim szerint csak jövőre kerül majd képernyőre. Azért nem maradunk sorozat nélkül, hiszen két különkiadás is érkezett hozzá, ámbár igaz, hogy az elsőt elég sokáig tologattam. 

A Pandemic Special (magyar fordításban járványügyi kiadás) a Covid járványra helyezte a hangsúlyt. Elsősorban időhiány miatt tologattam a megtekintését, másodsorban pedig az új évadra vártam. Eme epizód majdnem egy órás volt, és az időjárás is gondoskodott róla, hogy ne tologassam tovább a megtekintését. Igazából kíváncsi is voltam, hogy vajon mennyire is lesz majd élvezhető a film, hiszen azt gondolom nagyon kevés ember van, aki ne érezte volna a járvány hatásait. Ha máshogy nem, akkor a korlátozásokat mindenképpen viselnie kellett mindenkinek. Különösebben nem hangsúlyozom ki az álláspontomat, hiszen valahol középmezőnyben vagyok ezzel kapcsolatban, de azért kissé félve ültem le, hogy mennyire is fogom élvezni majd az epizódot. 

Azonban tény, hogy eléggé központba helyezte a járványt, továbbá helyesen is sikerült kifiguráznia bizonyos cselekményeket, amelyet az ember azért megélt az elmúlt két év alatt szinte. A koncepció szerint középpontban mindenképpen Randy új füve áll, amely mögött meghúzódik az a szál, hogy tulajdonképpen mennyire is jól járt azzal, hogy mindenkinek otthon kellett maradnia, valamint mennyire fellendült az üzlete annak köszönhetően, hogy mennyien elvesztették a munkájukat vagy megszűnt a munkahelyük. A valóságban ezeket azért átélte az ember, habár engem nem érintett semmiféleképpen ez a dolog a kötelező maszkviselést nem említve, de rengeteg cikk született arról, hogy kik voltak azok akik elég jól jártak a járvánnyal és a vele járó járványügyi intézkedéssekkel, valamint kik voltak a valódi vesztesei.
Ebből a szempontból viszont azt gondolom, hogy remek görbe tükör volt eme külön rész, hiszen jól sikerült kifiguráznia azokat a szituációkat, amelyen az átlag ember is csak csodálkozott. Például a helyes vagy a helytelen maszkviselés, valamint az, amikor az emberek megrohamozták a boltokat, és akadt olyan üzlet, üzletlánc, ahol napokra készlethiány keletkezett a WC papírból. 

Nem mondom, hogy a sorozat a régi fényében tündököl számomra, mert ez nem lenne valós. Azonban azt elmondhatom, hogy én kifejezetten örültem a külön epizódnak, amely végre nem átívelő szálat hozott magával, hanem valójában egy kerek történet volt. Viszont tény, hogy az egyensúly a karakterek között kissé megborult, amelyet remélem hamar helyrefognak tenni majd az új évadban. Habár addig még megtekintendőként vár rám az újabb külön rész. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.