Superman & Lois: 1.évad

Sorozatok tekintetében hatalmasat változtam az elmúlt pár évben. Egyrészről nagyon sok kedvencem véget ért, vagy pedig abbahagytam a minőségi változása miatt. Azonban az újakba elég nehezen kezdtem bele, hiszen sokan inkább mentem abba az irányba, hogy a szabadidőmet nem a négy fal között szeretném eltölteni. Emiatt is volt az, hogy hiába olvasgattam bejegyzéseket az új szériákról nagyon nehezen vállaltam be bármelyiket is. Azonban ajánlásra most belementem, és habár hatalmas lemaradásban voltam, de a rossz időnek köszönhetően bepótoltam a lemaradásomat a mai napon. 

Szuperhősös alkotásokat nagyon szerettem gyerekként, de szépen kinőttem belőlük. Mondjuk ehhez az is hozzájárul, hogy nekem nagyon fekszenek az univerzum építések, hiszen emiatt olyan alkotásokat is meg kellene néznem, amelyek egyébiránt nem érdekelnek, vagy kifejezetten idegesítőek számomra. Azonban, ha képben akarok lenni a történettel, akkor bizony kénytelen vagyok őket megnézni. Így ezt a vonalat el is engedtem, így kifejezetten kellemes felüdülés volt a Superman & Lois még annak ellenére is, hogy magáért a karakterért egyébként soha nem rajongtam. Talán az első pár részt néztem meg, és még akkor is úgy éreztem, hogy kellemes időtöltés lehet, de bevallom egy idő után parkolópályára tettem. Bevallom jól is tettem, hiszen hiába kötött le azt gondolom a későbbiekben ráuntam volna. Így tökéletes volt, hogy több, mint tíz epizódot két nap alatt teszek magamévá. 

Mindenképpen érdekes volt a koncepció, amely nekem tetszett. Lekötött, s ez tény, azonban a kezdeti dolog nálam hamar abbamaradt, amelynek két oka volt. Egyrészről elég lassan folytak a cselekmények, másfelől pedig eléggé elvitték egy érdekes irányba, amely számomra eléggé meglepő volt. Nem mondom, hogy rossz volt az irány, de mindenképpen elüt az összes eddig alkotásoktól. Azonban tény, hogy ez okozta volna azt, hogy ha hetiben követem, akkor egy idő múlva elvesztettem volna a fonalat, és ráuntam volna a sorozatra, amelynek egyik hatalmas előnye, hogy nem akar univerzumot építeni, és nem is akar annak részévé válni. A The CW ebből a szempontból nagyon jó sorozatot készített, mert ugyan nem szerettem volna itthon ülni, de valahogy mégis sikerült lekötnie, és nem is bántam meg, hogy végül így néztem végig az első évadot úgy, hogy már úton van a második is. 

Azért be kell vallanom, hogy érdekes színészeket sikerült összehozni, de ezzel komolyabban semmi problémám nem volt. Azonban az tény, hogy sokszor elmentek tiniirányba, ami nekem annyira azért nem jött be, habár tény és való, hogy nagy hangsúlyt tettek arra a készítők, hogy mi is történik akkor, amikor egy szuperhős tulajdonképpen családot alapít. Ez az alapkoncepciót mindenképpen jónak találtam, azonban sokszor átcsöppentünk a szirupos tökéletes családmodellbe, amelynél azért az ember érezheti, hogy nem közelíti meg a valóságot, ámbár egy ilyen műfajú sorozattól ez nem várható el. Mindenképpen kíváncsi voltam, hogy hogyan fog zárulni az első évad, valamint fognak-e a készítők nyitva hagyni majd szálakat. Ebből a szempontból örülök, mert konkrétan jóformán cliffhanger nélkül ért véget a sorozat első évada, továbbá minden szál szinte lezárásra került. Kifejezetten szórakoztató volt, így a következő évadnál is mindenképpen ott leszek. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük