Jurassic World: Camp Cretaceous: 3.évad

Magyar cím: Jurassic World – Krétakori tábor

Mit is tudnék mondani eme sorozatról. A Netflix nagyon jól közelítette meg a témát, és remek koncepciót adott egy sorozatnak. Az évadonként nyolc epizód nagyon könnyen magáévá tudta tenni bárki, hiszen még fél órát sem érte el a részek játékideje. Ez egyben volt pozitív és negatív véleményem szerint, ugyanis én is hamar ledaráltam az első két évadot, amelynek köszönhetően elég nyögve ültem neki az újabb szezonnak, amely nyolc helyett már tíz epizóddal érkezett. Legfőképpen azért, mert nagyon hamar elfelejti az ember, amit hónapokkal ezelőtt nézett. És hát be kell vallanom, hogy eme sorozat szórakoztató ugyan, de csak egyszer nézhető, és elég könnyen felejthető. 

Nagy nehezen aztán mégis nekilendültem, mert unalmas délutánomon már tényleg nem tudtam magammal mit kezdeni. Így aztán úgy döntöttem, hogy felveszem a fonalat, és az újabb évadot is magamévá teszem. Mint ahogyan fentebb is említettem az epizódok játékideje nem éri el a fél órát sem, így kevesebb, mint négy óra alatt le lehet darálni az újabb évadot. A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előbbi évad abbamaradt, így aztán ismét a gyerekek kerülnek képbe. Ámbár az a meglátásom, hogy ebben az évadban kissé háttérbe kerültek a dinoszauruszok, ami nekem kissé negatívan hatott. Habár a célközönség elsősorban a gyermekek, azért mégis nem épp a gyerekszereplők miatt néztem meg az újabb évadot.
Ami mindenképpen pozitív volt, hogy kaptuk a legelső filmre is kikacsintást, így ebből a szempontból elmondható, hogy számomra azért voltak érdekes dolgok benne. Habár úgy éreztem, hogy a plusz két epizód csak a játékidőt növelte, és egyáltalán nem az jött le, hogy valamivel előrébb léptek volna a készítők. Szerencsére azonban abban az időszakban vagyunk, ahol már megfelelő technikai és felszereltség megvolt, hogy kevésbé legyen vállalhatatlan a sorozat, de erről később. 

Mint ahogyan fentebb is említettem ott folytatódott, ahol az előző évad abba maradt. Tehát a gyerekek próbáltak kijutni a szigetről kevés sikerrel, így aztán ismét visszakerültek, ahonnan elindultak. És előkerültek az éhes fenevadak is, így nem meglepő, hogy rájuk éheztek. A célközönség miatt azonban kevés akciót láthattunk, így az esetek többségében csak kergetőzéseket, és még a dinoszauruszok se nagyon sérültek meg. Nagyon gyermekbaráttá tették, bár ez is volt a cél. Jómagam ezt nem rovom fel negatívumként, hiszen azért tudtam rajta szórakozni. Viszont tény, hogy a gyermeki karakterek engem egyáltalán nem érdekelt, így aztán nekem kissé unalmas volt, hogy ebben az évadban véleményem szerint túl sokat foglalkoztak velük. 

Mint ahogyan fentebb is említettem, hogy már olyan időket élünk, ahol minden technikai felszereltség megvan, hogy vállalható legyen egy ilyen sorozat látványilag. Így aztán ebből a szempontból nem is nagyon találtam kivetnivalót, ámbár tény, hogy a gyermekszereplők abszolút nem érdekeltek. Nem mondom, hogy unalmas volt, de azért jelentősen nem kötött le. Végig néztem, és ahogyan olvasgattam jön majd a következő évad, de minden bizonnyal abba is nehezen fogok belekezdeni, hiszen véleményem szerint már két nap múlva nem is fogok emlékezni, hogy miről szólt a harmadik évad. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük