Dr. Death: 1×01 (Pilot)

Sorozatok terén már nem vagyok annyira bevállalós, mint annak idején. Az egyik ok mindenképpen az, hogy miután befejeztem az iskolát, és beléptem a munka világába jelentősen csökkent a szabadidőm. Aminek minden perce számomra aranyat ér sokszor. Ezért már lassan az is csodaszámba megy nálam, ha egy sorozat bevezető epizódjára rászánom magam. Így van ez a Dr. Death-el is, amely gyakorlatilag lassan egy hónapja mutatkozott be, de csak most vettem rá magam arra, hogy megnézzem az első részt. Az előzetese alapján nagyon vártam, de azt kell mondanom, hogy számomra hatalmas csalódás volt.

Az alapkoncepció szerint a középpontban egy orvos áll, aki több gerincműtétet is elront. Nyilván ez az első részben rögtön kiderül, de az, hogy miért és hogyan az viszont nem. Már itt kiderül, hogy több szálon kezd futni a történet, amely az epizód végére érnek tulajdonképpen össze. Két szemszögből történik a történet bemutatása. A műtétet elrontó orvos szemszögéből, valamint a páciensek, s a műtét után kutató orvosok szemszögéből. Annak ellenére, hogy valós történet alapján alapszik a koncepció, azért az egyértelműen látszik, hogy elég sok dolog túl lett tolva. Nyilván erre szükség volt, hiszen másképp elég lapos és unalmas sorozatot kaptunk volna, amely tulajdonképpen csak tíz részből áll. Megvan a maga horrorisztikus érzete, és a megvalósításra sem lehet azt mondani, hogy rossz lenne. Azonban engem nem nagyon tudott beszippantani az az atmoszféra, amely az első részben elém tárult.
Nyilván megvolt bennem az, hogy elég híres színészeket sikerült összeszedni a sorozatba, ezért is voltam kíváncsi hogy vajon hogyan is fog ez tulajdonképpen működni. Azonban azt kell mondanom, hogy a tálalás nem sikerült valami szerencsésen. Hiszen már az elég érdekes tud lenni, amikor egy előzetes alapján az ember totál mást kap, mint előtte. 

Ahhoz, hogy képben legyünk egyértelmű, hogy több idősíkra van szükség. Ennek egyetlen egy hibája van, méghozzá az, hogy számomra túl sokszor és túl sűrűn lettek ezek váltogatva. A karakterek valóban jól el lettek találva, s a színészi gárdára sem lehet az embernek egy rossz szava sem, azonban azt kell mondanom, hogy valahol mégis egy idő után lapossá vált számomra. Ha a kórházi szférát nézzük, akkor sikerült ezt eltalálni, de folyamatosan szinten tartani a dolgokat azt sajnos nem. 

Nem mondom, hogy rossz sorozat, de mindenképpen kell egyfajta hangulat, hogy az ember be tudja fogadni. Minőséggel véleményem szerint komolyabb gond nem volt, azonban tény, hogy nálam egy hatalmas negatív pont, hogy az előzetes után teljesen mást kaptam. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük