Siren: 2.évad

Gyermekkén nagyon szerettem a hableányos meséket és filmeket. Sajnos kevés készült belőlük, ámbár tény, hogy felnőttként már kinőttem ezekből. Nagyjából három évvel ezelőtt belebotlottam a Siren első évadába, amely hatalmas benyomást nem tett rám. De mivel nem volt mit néznem, így végignéztem az első évadot, amely összesen tíz részt tartalmazott csak. Aztán valaminek köszönhetően nem folytattam egészen a hét elejéig, amikor belebotlottam ismét a sorozatba. Meglepett, hogy a harmadik évaddal véget is ért, így úgy döntöttem, hogy folytatom. Habár tény, hogy a második évad hosszabb volt, ami nem tett jót a szériának. 

Bevallom nem nagyon emlékeztem már arra, hogy konkrétan hol is maradt abba a sorozat, továbbá volt-e valamilyen cliffhanger a végén. Azonban szerencsésnek mondhattam magam, hiszen volt egy kis előzmény az első részben, így aztán könnyen fel tudtam venni a fonalat. Mint ahogyan fentebb is említettem a második évad már sokkal hosszabb volt, mint az elődje. A tizenhat epizódszám azonban nem tett jót a sorozatnak, mert sokszor éreztem azt, hogy konkrétan lassan halad a történet, és nem éppenséggel a történésekre van kihelyezve a hangsúly az alkotók szempontjából. Nagyon lassan csordogált a történetszál, így aztán az évad közepén kicsit untam is már, de a rossz időnek köszönhetően csak kitartottam a végéig.
Ámbár tény, hogy nem kötött le teljesen, de azt kell mondanom az alkotók szerintem nem tudták merre vigyék is el a sorozatot. Ugyanis az évad közepe után már nagyot néztem, amikor arról szólt a történet, hogy a szirének hogyan is párosodnak, továbbá miért is nem tudnak egy ideje utódot nemzeni. Az csak hab volt a tortán, amikor az emberi karakterek konkrétan jóformán csoportos szexbe mentek bele a vízben élőkkel. 

Bevallom eléggé elgondolkoztam azon, hogy akarjam-e tovább nézni, de mivel nem volt néznivalóm, s az időjárás sem volt kegyes hozzám, így aztán folytattam. Talán ez is volt a szerencsém, hiszen az évad végére azért már kezdett a sorozat magára találni. Ámbár azt el kell ismernem, hogy konkrétan az utolsó két rész volt az, amely tulajdonképpen le tudott kötni és rá tudott venni arra, hogy az utolsó évadot is megtekintsem még. 

Nem tudom milyen lesz a következő évad, de nem vagyok meglepődve azon, hogy a sorozat kaszát kapott végül. Arra mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy vajon befejezetlenül ér majd véget, vagy kap majd valami lezárást. Mindenesetre érdekesnek mondanám a második évadot, mert java részében úgy éreztem, mintha időhúzásról lenne szó, majd az utolsó két részre viszont elég merész húzást mertek meglépni a készítők. 

 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük