Apatigris: 1.évad

Ha sorozatról van szó, akkor nagyjából tíz éve kezdtem csak azokat megtartani, amelyek valóban szórakoztatnak, és lekötnek. Ennek köszönhető többek között, hogy nagyon sokat abbahagytam, vagy már befejeződött. Az újakkal nem vagyok naprakész, és sokszor csak egy hozzászólásból, beszélgetésből, vagy utcára és/vagy közösségi portálokra elhelyezett reklámokból értesülök az új alkotásokról. És még ekkor sem biztos, hogy bepróbálom őket.
A külföldi alkotások nálam mindig előrébb vannak, és bevallom a magyar szériákkal kapcsolatban fenntartásaim vannak. Azonban egyre inkább kerülnek elő olyanok, amelyek pozitív hatást érnek el nálam, így ezen a téren bevállalósabb lettem. Még úgy is, hogy a címben lévő széria totálisan elkerülte a figyelmemet, s már csak egy év után kerültem szembe vele, miután a második évad is képernyőre került. 

Az Apatigris tulajdonképpen lehetne akár vígjáték, vagy dráma, vagy akár kettő egyben is. Az első rész számomra nem volt nagyon acélos, de legalább megvolt, hogy mi lenne a koncepció a készítőknek még úgy is, hogy már az első öt perc arról szólt, hogy vajon mit is fogunk majd kapni az évadzáróban. Mondjuk ez akár elronthatta volna az élményt is, de mivel az utóbbi időben elég sokat dolgoztam, így elmondhatom, hogy igazából totálisan elfelejtettem mivel is indult az első öt perc. Így aztán nekem nem rontotta el az élményt, de elég behatárolt keretet adott a szériának.
Azt gondolom, hogy a sorozat nem egy kiemelkedő darab, de nem is a nézhetetlen szériába tartozik, de tény, hogy a karakterek nem túl izmosak, így tulajdonképpen én nagyon közkedvelt karaktert nem találtam. Elnéztem őket, és valamennyire lekötött a cselekmény, de talán ez azért is történhetett meg, mert totálisan kikapcsoltam az agyamat, és semmiféle elvárásom nem volt a szériával kapcsolatban annyi kivétellel, hogy nyugodtan megtudjam nézni az első etapot tartalmazó nyolc epizódot, amit ma magamévá is tettem.

Ha őszinte akarok lenni, akkor a karaktere eléggé középszerűek lettek, és akadtak olyan jelenetek, amelyek szerintem előre kiszámíthatóak voltak. Ennek ellenére nem gondolom, hogy rossz volt, mert lekötött, de tény, hogy ha egy jobb minőségű sorozatot lehetett volna választani, akkor egyértelmű, hogy vasárnap este nem ezt választom. Azonban tény, hogy a készítők nagyon akartak nagy neveket a sorozatba, így több ismert színészt láthattunk a sorozatban úgy, hogy közben akadtak olyanok is, akikkel most találkoztunk először. Jómagam egyik karakterrel sem tudtam azonosulni, de a cselekmény kellően össze volt rakva ahhoz, hogy végig nézzem az első évadot. Habár tény, hogy azért akadtak benne marhaságok dögivel. 

Az első évad megtekintését nem bántam meg, de tény, hogy csak úgy tudom ajánlani, hogy ha valaki úgy ül le elé, hogy tulajdonképpen mindenféle elvárást félretesz. Mert bizony ez is benne lehet a pakliban, hogy én tudtam élvezni, mert valószínűleg az volt nálam a cél, hogy csak bámuljak ki a fejemből, és nézzek valamit, ami valamennyire leköt. Ez sikerült. Így én mindenképpen fogom folytatni. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük