Jurassic World: Camp Cretaceous: 2.évad

Sokszor felmerült a kérdés, hogy vajon mi a jobb? Egy adott szériát nagyon gyorsan megtekinteni, és utána hónapokat várni a folytatásra, vagy pedig szépen adagolva nézni? Azt gondolom mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Amennyiben a premierkor csatlakozunk egy sorozat nézői közé szinte elkerülhetetlen a heti követés, ha később, akkor pedig van lehetőségünk gyors tempóban haladni. Ez nyilván elsősorban a TV csatornákra igaz, míg a Netflix egyben tolja fel a sorozatait. Így van a Jurassic World: Camp Cretacous-szal is, amelyet nagyon gyorsan magamévá tudtam tenni. Ami nem is volt nehéz, hiszen fél órás játékidővel, és nyolc részes évadokkal nem is volt ez nehéz.

Az alapkoncepció szerint a sorozat történése tulajdonképpen párhuzamosan folyik a filmmel. Így rögtön kapunk gyerekszereplőket, akik a szigeten ragadnak miután kitörnek a dinoszauruszok. A sorozat cselekménye szinte ott veszi fel a szálat, ahol az első évad abba maradt, így aztán szinte semmi hiányérzete nem lehet az embernek. Annak ellenére, hogy a célközönég elsősorban a fiatalabb korosztály mégis akadnak bele kellően keményebb jelenetek. Ebből fakadóan pedig nem kell tartani attól, hogy egy felnőttet nem tudna lekötni a sorozat.
Bevallom a karakterek animációját továbbra sem tartom a legjobbnak, de a sziget megalkotása, és a dinoszauruszok majdnem hibátlannak mondhatóak. Így aztán látványilag is bőven megérte nekem, hogy nekiüljek a folytatásnak, amelyet majdnem három óra alatt le is lehet gyűrni, ha az embernek van ennyi szabadideje.

Az eseménysor egyébként nagyon jól össze volt rakva, és kifejezetten örültem annak, hogy le is tudott kötni eléggé. Nem mondom, hogy hibátlan lett, s akadtak benne logikai bukfencek, de valahogy mégis tudtam rajta szórakozni. Az már majdnem biztos, hogy érkezik majd a harmadik évad, de kérdés számomra az, hogy vajon a gyerekszereplőkkel meddig tudnak majd a készítők elmenni, hiszen azért valahol kissé hiteltelen lehet egy idő után, hogy mennyi ember halt meg az eredeti franchise részeiben, itt pedig elég szívósak a gyerekek.

A nyolc rész egyébként bőven vállalható, és még talán azt is meg merem kockáztatni, hogy sokkal szórakoztatóbb lett, mint az elődje. Nem mondom, hogy hibátlan, de azt gondolom, akinek nincsenek magas elvárásai az eléggé jól tud rajta szórakozni csak úgy, mint a fiatalabb korosztály.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük