My 600-lb life: 2.évad

Magyar cím: Az élet 250 kiló felett

A téli időszak, továbbá a kijárási tilalom miatt gyakorlatilag az estéim elsősorban sorozat nézéssel telnek. Mivel sok befejeződött, vagy abbahagytam, esetleg épp szüneten van, így kevés néznivaló akadt. Így aztán úgy döntöttem, hogy ha már többször belefutottam a TLC csatorna reality show műsorába, amely valamennyire megfogott, akkor már belekezdtek, ha már elérhető online is. Az első évad után nagyon gyorsan magamévá tettem a második évadot is. Amely nem is volt nehéz, hiszen összesen nyolc résszel rendelkezett. Ebből fakadóan egy újabb adagot kaptam azoknak az embereknek az életéről, akik valamilyen oknál fogva több száz kilósra híztak, s ennek a shownak köszönhetően is úgy döntöttek, hogy változtatnak az életükön.

Azt már korábban leírtam, hogy valahol együtt érzek a szereplőkkel, és a problémáikkal, amely kissé furcsán veszi ki magát, hiszen én soha életemben nem voltam kövér, és még duci sem. A minimális testsúlytöbblet konkrétan még ruhában sem látszódik, és el is hanyagolható szinte, hiszen én nagyon szeretek mozogni. Amikor először láttam a sorozatot akkor pont azon gondolkoztam el, hogy ha már elmúltam volna legalább negyven éves, és engem is elkapott volna a férfi klimax, amely otthon üléssel párosulna, akkor minden bizonnyal valószínűleg én is már kövér lennék. Azonban totálisan érthető az, amin a szereplők keresztül mennek.
Ha komolyabban belegondolunk, akkor a legtöbb ember az életében elszenvedett traumákat, károkat, önmagával kialakított énképet valamilyen függőséggel próbálja meg elnyomni, vagy eltűntetni. Sok féle függőség létezik, s ezek közül is a legismertebb a kábítószer, alkohol, és persze még meg is említhetem a játékszenvedélyt is. A széria szereplői hétköznapi emberek, akiknek a függőség az ételhez köthető. Ez sokféleképpen is megnyilvánulhat, mint ahogyan a nyolc szereplőn keresztül meg is történet.

Ami nekem meglepő volt, hogy az elhízottak között legtöbbször nők vannak. Ebben az évadban kicsit sokszínűre sikeredett a problémakör. Akadt olyan, akit a férje hízlalt fel szinte, és persze rettentő elszomorító volt azt látni, hogy egy ilyen helyzetben lévő emberrel mennyire nem állnak ki a rokonai. De akadt olyan is, akit gyermekkori trauma, bántalmazás hatására alakult ki ételfüggőség, amelynek következtében az evést valamilyen örömforrásnak tekintették. Eme évadban kicsit összetettebb voltak az epizódok, habár némi keserű szájízt hagyott bennem az, hogy sokszor akár az adott rész felét elvette a felvezetés, amelynek köszönhetően a fogyás bemutatása kicsit gyors ütemben történt. Bár szerintem hosszabb epizódokkal jobban bemutathatóak lehettek volna a szereplők, és azok problémái.

Mivel korábban már több részt megnéztem a TLC csatornán, így egyértelmű volt számomra, hogy mindenképpen végig akarom majd nézni, s eljutni az aktuális évadig, így már a következő etap itt pihen a laptopomon. Azzal valószínűleg lassabban fogok haladni, hiszen már tizennégy részből áll, ámbár abból több epizód is az első két évad szereplőire tér vissza. Igaz, hogy sokszor undorító, és gyomorforgató, de ellenben nagyon elgondolkodtató az egész problémakör, amit a széria elénk tár. Így mindenképpen folytatni fogom a megtekintését.

 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük