Szomszédok: 4.évad (1990)

Epizódok: 71-96.rész

Szinte rekordsebességgel haladtam a Szomszédok további részeivel, amivel nem is volt nehéz, hiszen konkrétan itthon ülve nem sok választásom volt, ha szórakozni szerettem volna. Még mindig vannak homályos foltok a sorozattal kapcsolatban, de annyit elmondhatok, hogy a negyedik évadban kezd körvonalazódni az a fajta felállás, amire én korábban már emlékeztem. Meglepő dolgok történtek ebben az évadban is, azonban tény, hogy az egészet átjárja némi visszafogottság, tehát a karakterek szinte kivétel nélkül rossz szándék nélküliek, s mindegyiket dolgos és jóravaló embernek van ábrázolva, ha nem számítjuk a mellékkaraktereket. Ebből a szempontból minden bizonnyal volt némi nyomás a készítőkön, hiszen ha alapul veszünk egy hagyományos társasházat, vagy panelházat, akkor bizony nem hiszem, hogy találnák ilyen lakóközösséget. Ha pedig igen, az minden bizonnyal nem a fővárosban lenne.

Az évad szokásosan ott folytatódik szinte, ahol az előző abbamaradt. Tehát immáron negyedik alkalommal hallhatjuk a szereplők szájából, hogy az új évvel megint minden drágább lett, s mennyire kevés a nyugdíj. Mindezek mellett mennyire nincs pénze az embereknek, s szinte kivétel nélkül mindenki anyagi problémákkal küzd. Ebben az évadban történik az első haláleset, amikor egy mellékszereplőt írnak ki, mert a való életben is meghalt az őt életre keltő színész. Legalábbis ennyi háttérinformációm van róla.
Ezek mellett természetesen nem állhatott meg az élet a sorozat körül, így aztán a sok mém videó és kép után végre főbb szerepben is láthattuk ebben az évadban Janka nénit, aki egy igazi humorforrása lehet a sorozatnak, hiszen ő alakítja azt a fajta típusú embert, akivel mindenki találkozott már minden bizonnyal az életében egyszer. Ő az, aki mindenféle kifogásokkal próbálja palástolni az alkoholizmusát, továbbá mindenbe beleüti az orrát, és ha valami nem úgy alakul ahogyan ő akarja, akkor hatalmas “előadás” közepette besértődik.

Mint ahogyan a korábbi bejegyzésemben is említettem kevés részlet maradt meg a sorozatból, tehát konkrét történet eseményekre nem igazán emlékszem. Azonban a Mageinheim család érdekes szerelmi viszonya, valamint mindkét fél félrekacsintása engem ebben az évadban is meglepett eléggé. A történetben párhuzamosan Julcsi is belép a tinédzserkorba, tehát elindul a végtelen pasizás nála. Legalábbis nekem csak ennyi maradt meg a karakterből, hogy mindig valaki körül legyeskedett. Emellett persze volt sok minden a sorozat eme évadjában is. Elmaradhatatlan kellék volt az aláfestő zene, aminek felcsendülésétől mindig tudtuk, hogy most vagy baleset lesz, vagy pedig valami bűncselekmény. A presszó is előkerült végre, így aztán minden bizonnyal egy-két évadon belül már találkozhatok ismerős részekkel.

A fentiek fényében, továbbá a további korlátozások miatt úgy döntöttem, hogy tovább folytatom a sorozatot, mert a legvégét eddig soha nem sikerült látnom. Így a kereskedelmi csatornák bejövetelével tulajdonképpen meg is szűnt a megtekintése. Mindenesetre kíváncsi vagyok a továbbiakkal kapcsolatban.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük