Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (2020)

Magyar cím: Borat utólagos mozifilm: Produkciós kenőpénz szállítása az amerikai rezsimnek a Kazahsztán egyszeri dicsőséges nemzetének hasznára

2006-ban robbant be a köztudatba a Borat, amely eléggé megosztotta a közönséget főleg a polgárpukkasztó mivoltával. Én viszonylag elég későn láttam, azt hiszem a premier után 1-2 évvel. Amennyiben el tudunk vonatkoztatni dolgoktól úgy tényleg szórakoztató tudott lenni, s habár én vevő vagyok az ilyen humorra nagyjából kétszer láttam csak. Ámbár tény, hogy voltak monumentális jelenetei, amit többször újra néztem az egyik legkedveltebb videomegosztó portálon. Gondolok itt elsősorban Pamela Anderson vendégszereplését.
A folytatás viszonylag elég későn érkezett meg. Az első rész óta eltelt 14 évben nagyon sok minden történt, így megvolt minden lehetőség, hogy valami újat kaphassunk. Viszont azt gondolom, hogy ez idő alatt nagyon sokat változott minden ahhoz, hogy a második rész konkrétan csak elbújni tudjon az elődje mellett. 

Többször leírtam már a blog keretein belül, hogy egy filmet sokszor tényleg csak akkor lehet élvezni, ha éppenséggel nem ülünk le elé nagy elvárásokkal. Az viszont nagyon elgondolkodtató tud lenni, ha semmi elvárással sem sikerül megütnie egy filmnek azt a pontot, hogy szórakoztatni tudjon.
A második rész történetében majdnem annyi idő telt el, mint a valóságban. Azonban a magyarázat, hogy mi történt a karakterünkkel valljuk be, elég hitványra sikerült. Mint az az alapkoncepció, mely szerint címbeli karakterünk azért megy ismét Amerikába, hogy a lányát felajánlja az alelnöknek. 

Míg eljut a céljához persze számos érdekes szituációba keveredik. Az első rész a sajátos humorával, és egyediségével élvezhető volt, azonban a második résszel kapcsolatban csak azt tudom elmondani, hogy sajnos semmi újdonságot nem tartalmazott, továbbá az első rész kitaposott ösvényén igyekezett tovább menni. Ami azért is volt baj, mert sajnálatos módon így semmiféle egyediséget, vagy újdonságot nem hozott nekünk, így aztán kénytelen voltam egy közepes alkotást magamévá tenni.
Mindezek mellett én hatalmas negatívumnak éltem meg, hogy annak ellenére, hogy a címszereplő volt a fontos az első és a második részben, azért el kell mondani, hogy a mellékszereplők is sokat hozzátettek az előd sikeréhez. Sajnos azt kell mondanom, hogy a második részben egyetlen egy mellékszereplő sem tért vissza, így nekem ebből a szempontból is hatalmas csalódás volt az egész. Hiszen azért kíváncsi lettem volna, hogy a további karakterekkel hogyan dolgoztak volna a készítők. 

Lehetett volna jobb is, vagy ugyanolyan, de sajnos én csalódásnak éltem meg. Nem csak azért, mert eltelt sok idő, hanem azért is, mert egyszerűen ez a fajta karakter már nem tudott újat mutatni, és nem tudott megújulni. Persze akadt egy-két meglepő momentum, de azt gondolom túl sokat vártak a készítők, s talán ez a film is példája lehet annak, hogy valami csak egyszer tud működni, vagy elég, ha önálló film marad. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Borats American Lockdown and Debunking Borat: 1.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük