Warrior Nun – 1×01 (Pilot)

Annak idején nagy sorozatfaló voltam, de amikor rájöttem, hogy mennyire is értékes a szabadidőm elkezdtem szépen abbahagyni azokat, amelyek nem kötöttek már le. Így az időközben “elromlott” szériákat is sikerült egyik pillanatról a másikra elkaszálnom. Azonban ez oda vezetett, hogy mára lassan a kettős számjegyet sem éri el az általam követett szériák, így mindig nyitott vagyok az újdonságra. Folyamatosan nézem a bemutatkozó szériákat, de csak kevés az olyan, amelyikhez el is jutok, hogy megnézzem. Az már majdnem nulla, amelyik megfog annyira, hogy végig is nézzem. Minimum az első évadot.
Mai olvasgatásom közepette is sikerült kifognom egy bevezető epizódról való írást, s ez nem volt más, mint a Warrior Nun, amelynek pusztán már a címe is figyelemfelkeltő volt. Az első rész kevésbé. 

Csak belepillantottam az előzetesbe, s úgy voltam vele, hogy nem vesztek sokat, ha bepróbálom, hiszen az időjárás “gondoskodott” arról, hogy a négy fal közé kerüljek. Ugyan belevettem a nézősök közé, amelyet folytatni fogok elvileg, azonban tény, hogy elég nehéz írnom egy olyan bejegyzést, amelynek egyik központi része az lenne, hogy tulajdonképpen mi is a sorozat alapkoncepciója. Ugyanis az első rész olyannyira sejtelmesre sikerült az alkotók részéről, hogy tulajdonképpen az ötvenedik percnél, amikor is vége lett az első résznek nem tudtam, hogy most konkrétan mit is néztem. Egyrészről jó, hiszen megvannak azok a szálak, amelyek érdekelnek, másrészről kicsit gáz, hiszen így hogyan is lehetne ajánlani bárkinek is a szériát?
Azzal indul a széria, hogy látunk egy halott lányt, akinek múltja és halálának körülményei nem ismertek. Aztán jönnek  a “világító hátú” apácák, akik közül az egyik gyorsan fűbe harap. Miután kiszedik belőle a vasszerkezetet nem kell külön kiemelnem, hogy húsz percnyi szöszölés után természetesen a halott lányba kerül, aki így visszakerül az élők sorába. Magához térve pedig elindul a nagyvilágba, miközben az epizód második felében némi információt kapunk róla, így már érthető, hogy nagyjából központban lehet majd az évad hátralévő epizódjaiban, azaz a hátralévő kilenc részben. 

Az már egyértelmű, hogy a készítők célja nem az volt, hogy egy high concept sorozatot gyártsanak, hanem inkább egy alacsony költségvetéssel bíró agykikapcsoló “valamit”. Ezzel arra akarok célozni, hogy sajnos az első részben sok volt az olyan mozzanat, ami előre látható volt. Az más kérdés, hogy a későbbi részekben ez hogyan fog működni, továbbá történetvezetés szempontjából kaphatunk-e valami meglepetést. 

Azt gondolom, hogy kilenc rész nem sok, így könnyen bepróbálható, és belekalkulálható a szabadidőbe egy tíz részes első évad. Én mindenesetre megadom az esélyt, s bízom benne, hogy le tud majd teljesen kötni. Ha nem is, de megmarad ez a fajta szint, amit láttam, akkor minden bizonnyal végig is nézem az első évadot. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük