A tanár: 3.évad

Azt hiszem nem lesz olyan ember, aki a 2020-as évet pozitívan fogja emlegetni. Nem csak a járvány miatt, hanem annak egyenes hatásait figyelembe véve is. Hiszen mindenre hatott, többek között a sorozatokra is. Olyan sorozatokra, amelyeknek nem készült el a befejezésük, vagy idő előtt le kellett állítani. Így járt idehaza A Tanár is, melynek első részének leadása után gyorsan pihenőre küldték. Az internethasználóknak azonban volt egy kis előnyük. Méghozzá az, hogy az RTL Klub online elérhetővé tette minden héten az aktuális epizódot. Így aztán a hétvégén kifutott az aktuális évad.

Amivel kapcsolatban továbbra is az a véleményem, hogy köze nincs a valódi élethez. Nyilván lehet mondani, hogy ez mégiscsak egy sorozat, de azért roppant mód zavaró tud lenni, ha az ember nyitott szemmel jár, akkor azért észrevesz dolgokat, és akkor nehezen tud komolyan venni egy olyan szériát, amely a magyar oktatást akarja alapul venni. Kevés esély van arra, hogy az embert olyan tanárok vegyék körbe, mint a szériában a diákokat. Olyanok, akik képesek lennének bármilyen stiklit magukra vállalni, továbbá bármilyen ügybe keverednek bele, akkor rögtön rohanni, s segíteni.
Ez még önmagában nem lenne probléma, de véleményem szerint egy kicsit le kellene szállniuk a földre, hogy életszerűbb jelenetek sokaságát pakolják elénk. Nyilván az sem segít, hogy a tizenéves tinédzsereket meglett felnőtt emberek alakítják. Ezeken még tovább lehet menni, de azért nem egyszerű semmiképp. Az aktuális évad ismét tíz részből állt, s komolyabb fordulatokat nem tartalmazott azon kívül, hogy a két főszereplőről már az első perctől kezdve tudtuk, hogy nem illenek össze, s ebből komoly konfliktus lesz. Az más kérdés, hogy az alkotók ezt az egészet úgy oldották meg, hogy évad közepén gyorsan szétszedték a párt, s évad végére igyekeztek egyfajta konfliktusforrás közé bebiggyeszteni, hogy az évad vége az legyen, hogy nyitva marad a kapcsolatuk egymás iránt.

Mint ahogyan fentebb is írtam, hogy sokszor sablonos dolgokat művelnek a diákok, amelyeknek sokszor elég komoly következményei vannak. Azonban akadnak olyan komoly cselekvések, amelyek olyan lazán oldanak fel a készítők, hogy kínos olykor odapillantani is. Nyilván ez az egész abból fakad, hogy a sorozat koránt sem életszerű, s még mindig nem tudja eldönteni, hogy a vígjáték, vagy a dráma irányába mozduljon el. A több szériában feltűnő Liptai Claudia ebben az évadban borzasztó volt, s nem is értem hogyan juthatott a készítők eszébe ő. A karaktere egysíkú és bugyuta volt egész idő alatt.

Lesz folytatás?
Na ez az, amit egyelőre nem tudni, hiszen az aktuális évadot az RTL Klub online platformon futtatta ki, így nem tudni, hogy ez milyen hatással lesz majd a széria nézettségére, amikor visszatér a képernyőre. Jómagam igyekeztem szórakozni rajta, ami viszonylag ment, még a hibák ellenére is. Az, hogy lesz-e folytatás, nem tudni. Mindenesetre én úgy vagyok vele hajlandó leszek neki adni egy esélyt.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük