This Is Us: 4.évad

Annak idején nálam hatalmas találat volt a This is us. Nem csak az alapkoncepció volt, amely megfogott, hanem maga a hangulata is. Azonban valami miatt képtelen voltam hetiben nézni, így az első évad óta gyakorlatilag egyben lenyomom az egész évadot. Ennek is is volt köszönhető elsősorban az, hogy nehezen tudtam felvenni a tempót, valamit bele is zavarodtam a történésekbe, miután az aktuális évadot nem egyben néztem meg. 

Bevallom az epizód elején lévő egy perces montázsra mindenképpen szükségem volt, hogy felvegyem a ritmust, s megtudjam hol is maradt abba az előző évad. Az új évad kicsit változtatott a koncepción. Ugyanis nemcsak a jelent mutatta nekünk a múlt mellett, hanem behozták a jövőt. Kérdés volt, hogy a készítők ezt mennyire is jól tudják majd kezelni, hiszen így aztán nagyon be lesznek korlátozva a karakterekkel kapcsolatban. Hiába próbálnak meg érdekes helyzetet összehozni, ha a jövőbeli jelenetek miatt majdnem mindig tudni fogjuk, hogy mi is lesz a végkifejlet.
Ha őszinte akarnék lenni, akkor engem ez az aktuális évad azért kicsit untatott. Elsősorban azért, mert nagyon be voltak korlátozva a karakterek,és nagyon sok olyan helyzet alakult ki, amelynek köszönhetően nagyon sokszor pont a mellékszereplők kerültek előtérbe. Ezáltal a főszereplők keveset voltak a képernyőn, s azt vettem észre, hogy akadt pár történetszál is, ami tulajdonképpen ennek köszönhetően a semmibe futott ki. Kíváncsi voltam, hogy vajon mennyire jól fogják felépíteni a negyedik évadot, de azt vettem észre sok történésnél, hogy a készítők igyekeznek inkább biztonsági játékot játszani, így nem nagyon nyúltak bele a dolgokba.

Sokszor úgy éreztem, hogy kicsit lentebb ment volna a színvonal, s inkább egy elfáradt koncepciót véltem felfedezni, aminek annyira nem örültem. Pont azért sem, mert a harmadik idővonal behozása a történetbe nagyon nem volt jó ötlet, hiszen így mindenre negyedannyi idő jutott. Az egész évadban egyetlen egy szál sem tudott teljesen kiteljesedni, aminek következménye nálam az lett, hogy olyan volt az egész, mintha elfelejtették volna befejezni.

Természetesen kíváncsi voltam, hogy milyen lesz az évadzárás, de sajnos azt kell mondanom, hogy nekem csalódást keltő volt. Elsősorban pont azért, mert már most nem emlékszem pár dologra, ami fontos lenne egy folytatás tekintetében, másfelől az előző évadok tényleg tudtak valami maradandót alkotni, hogy várjam a folytatást. Azonban itt nem erről van szó, amelynek következménye nyilván a nézettségcsökkenése is, ámbár tény, hogy a készítők egyelőre biztonságban vannak, hiszen tavaly két évadra való megrendelést kaptak. Így mindenképpen lesz egy ötödik, s egy hatodik etap is.
Mindenesetre én egyelőre nem fontolgatom a kiszállást, de azért nem várom kitörő lelkesedéssel az új évadot.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük