Mellékhatás: 1.évad

Bevallom későn csatlakoztam be az RTL Klub új sorozatába, de szerencsére sikeresen beszippantott, hogy végig is néztem az első évadot. Az mindenképpen pozitívum volt, hogy a nyolcadik résznél járt a széria, mire sikerült felzárkóznom. Így ebből a szempontból problémám nem volt. Voltak dolgok, amelyek nem tetszettek, de összességében nem volt rossz, s persze kérdés adott: lesz-e a második évad?

Függetlenül attól, hogy élvezhető volt a sorozat, a véleményem továbbra is az, hogy a marketingnek sikerült kissé félremennie. Főleg azért, mert eléggé megtévesztőre sikerült, s egészen más alapkoncepciót vázolt fel. Szerencsére én azok közé tartozom, akinek ez nem jelentett különösebb problémát,mert nagyon gyorsan elengedtem a termékenység szálat, és elkezdtem arra fókuszálni, hogy mi történik a cselekményben. Azt gondolom, hogy talán jó is volt, hogy végre nem egy feldolgozást láthattunk, hanem a készítők valamennyire szabadon mozoghattak. Az mindenképpen jó volt, hogy ismert arcot alig láttam benne, így nekem nagyon újnak hatottak a dolgok. 

A színészi játékkal nekem nem volt gondom, s nem éreztem azt, hogy színházi előadást néznék, mint nagyon sok hazai sorozatnál. Akadtak azonban logikai bukfencek, amelyeket nagyon könnyű volt kiszűrni, hogy az ember egymás után megnézett akár három epizódot is. Többek között olyan koncepciós hibákra gondolok, hogy egyes fordulatok hogyan kapcsolódtak egymásba, vagy ki honnan ismerte a másikat. Továbbá sokszor éreztem úgy, mintha a jelenetek vége le lett volna vágva. 

A megvalósítással nem volt különösebb problémám, s annak kifejezetten örültem, hogy sokszor előresejtett fordulatok nem fordultak át sablonos megoldásokba. Utóbbi nagyon ritka, főleg ha alapul vesszük, hogy milyen szériákról van szó. Hogy hogyan tovább, nem tudom, hiszen befejezetlenül ért véget a tizedik rész, tehát a készítők több évadra készültek. 

Mikor derül ki lesz-e folytatás, nem tudom. Azonban az tény, hogy mindenképpen fogom nézni, amennyiben folytatódni fog a sorozat. Amennyiben így fog történni kíváncsi leszek, hogy a készítők hogyan fogják a nyitott szálakat lezárni. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük